avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de maternitate

Poate ma puteti ajuta.
Din mai 2011 nu mai lucrez. Sunt insarcinata in 2 luni, daca ma angajez luna aceasta, noiembrie 2011, beneficiez de indemnizatia de maternitate? sau trebuie sa am 12 luni de cotizatie consecutiv?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:00, 10 Noiembrie 2011
Baza de calcul se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.
Vei naste in aprilie mai 2012- este timp suficient -Sanatate!
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil
Indemnizatia de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) se acorda si daca aveti numai o luna de stagiu de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concedii pre si postnatale iustina33 iustina33 Cum se calculeaza concediile pre si postnatale? Din ce? Din brut sau din venitul relizat pe ultimele 6 luni? (vezi toată discuția)
Concediu pre si post natal andreea227 andreea227 Buna ziua, Tocmai mi-am dat demisia, iar la sfarsitul lunii voi incepe un contract pe o perioada determinata de 3 luni, apoi de 6 luni si apoi va fi pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate yildiz yildiz sunt insarcinata in 16 sapt educatoare, vechime 9 ani, grad did 2 si as dori sa stiu cand pot sa imi iau concediu prenatal, care sunt formalitatile, si care ... (vezi toată discuția)