avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea

Cu o saptamna in urma am apelat la un cabinet de mediatori pt ca sant in divort cu sotia mea.desi ea initial a acceptat invitatia facuta de dansi,inca de la prima intalnire sa soldat cu un esec sotia mea spunand tot nu.Problema mea este daca acesti mediatori ar fi in regula sa-mi mai ceara onorariul daca din prima sedinta am ajuns la un esec.Ei au solicitat si o a doua sedinta dar sigur nu se va intampla vre-o minune.Am inteles ca este o lege si in aceasta privinta si ca dansi normal in cazu de fata nu ar trebui sa-i ia nici un ban potrivit legi
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 14:56, 10 Noiembrie 2011
Mediatorul nu percepe onorariu pentru informarea partilor despre procedura,dar pentru procedura in sine se percepe onorariu chiar daca nu se semneaza un acord de mediere,nu este culpa mediatorului pt refuzul sotiei dvs
procesul de mediere nu este unul simplu si nici mediatorii nu au treaba usoara.... vedeti dvs cei care merg la ei sunt in conflict si vor sa ajunga la un consemn.... poate daca sotia dvs are putin timp de gandire nu va mai spune nu la tot, asta este treaba mediatorului sa deschida o cale de comunicare intre parti.... apoi despre onorariu....chiar daca medierea se termina cu un esec, mediatorul a facut tot ce a depins de el sa impace partile....daca ele nu vor el tot a pierdut timp cu acestea....deci onorariul trebuie platit.....
ce am spus bineinteles depinde si de mediator nu toti isi fac treaba cum trebuie... dar obiectiv privind...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu contract premediere DanyD DanyD Dupa modificarea Legii nr. 192/2006 privind medierea (modificari din anul 2013), este legal ca mediatorul sa perceapa onorariu pentru pentru premediere? Daca ... (vezi toată discuția)
Modalitati achitare onorariu mediator irumes irumes In cazul solicitarii unei medieri cine plateste onorariul mediatorului, solicitantul sau partea cealalta implicata in conflict....sau se plateste ... (vezi toată discuția)
Semnatura sau nu - pe pv /mediere ? oanaportar oanaportar Anagajatorul si angajatul - au participat la o mediere, intr-un litigiu de munca. Partile nu au ajuns la o intelegere, refuzand din start ... (vezi toată discuția)