avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... rezolutiune contract(de fapt e doar factura emisa)
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

rezolutiune contract(de fapt e doar factura emisa)

o problema interesanta si urgenta daca ma puteti ajuta....
o societate comerciala achizitioneaza un vehicul(motocicleta)...pe baza unei facturi de la o alta societate comerciala, factura purtand mentiunea ca tine loc de contract conf L 76/1992 cu modificarile ulterioare(lege care vad ca e abrogata)....vehiculul era nou....cu declaratie de conformitate...achizitionat in toamna trecuta...dupa nici 4 luni de la achizitionare...se strica...o duc inapoi la firma pt reparatie...o tin acolo 2 luni...apoi dupa nicio luna de la reparatie se strica iar...si de abia acum ma anunta ca e reparata...
nefiind sigur pe vehicul....am cerut firmei rezolutiunea contractului...pe cale amiabila...urmind sa stabilim de comun acord pretul pe care sa mi-l ramburseze...n-a fost de acoprd...asa ca am procedat la efectuarea procedurii concilierii prealabile..la care n-au dat curs....de la data procedurii concilierii prealabila au trecut deja aproape 3 luni....
asta ar fi situatia..acum intrebarile....pot cere rezolutinea contractului si rambursarea pretului platit?....daca da..pot cere si daune interese pt faptul ca vehiculul a stat mai mult in reparatie...neputind sa ma folosesc de el?
societatea cumparatoare si cea vinzatoare sunt din judete diferite...pot introduce actiunea la instanta de al sediul meu social?...competenta e judecatoria sau tribunalul?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 12:35, 29 Septembrie 2008
la judecatorie va fi procesul...
dar nu cred ca veti avea castig de cauza...cine este vanzatoarea-reprezentantul firmei producatoare?
ei pot veni sa spuna ca motocicleta s-a stricat la dvs. din cauza dvs.

av. vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in intarzire in materie comerciala aartist aartist EXISTA UN CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE INTRE DOUA SOCIETATI COMECIALE IN CARE ESTE PREVAZUTA O CLAUZA PENALA PENTRU NEPLATA PRETULUI IN TERMEN. DE LA SCADENTA ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor - neplata de factura adi6982 adi6982 Buna ziua, Indraznesc sa intreb aici deoarece nu cunosc foarte bine procedurile. Iata situatia: - detin societate comerciala SRL - in data de 17.07.2007 am ... (vezi toată discuția)
Refuz plata prin ordin de plata ContSters40598 ContSters40598 Cum se pot recupera niste bani platiti unui furnizor prin OP, fara sa existe vreo factura sau vreun contract comercial, doar acest OP, suma ce reprezenta avans ... (vezi toată discuția)