o problema interesanta si urgenta daca ma puteti ajuta....
o societate comerciala achizitioneaza un vehicul(motocicleta)...pe baza unei facturi de la o alta societate comerciala, factura purtand mentiunea ca tine loc de contract conf L 76/1992 cu modificarile ulterioare(lege care vad ca e abrogata)....vehiculul era nou....cu declaratie de conformitate...achizitionat in toamna trecuta...dupa nici 4 luni de la achizitionare...se strica...o duc inapoi la firma pt reparatie...o tin acolo 2 luni...apoi dupa nicio luna de la reparatie se strica iar...si de abia acum ma anunta ca e reparata...
nefiind sigur pe vehicul....am cerut firmei rezolutiunea contractului...pe cale amiabila...urmind sa stabilim de comun acord pretul pe care sa mi-l ramburseze...n-a fost de acoprd...asa ca am procedat la efectuarea procedurii concilierii prealabile..la care n-au dat curs....de la data procedurii concilierii prealabila au trecut deja aproape 3 luni....
asta ar fi situatia..acum intrebarile....pot cere rezolutinea contractului si rambursarea pretului platit?....daca da..pot cere si daune interese pt faptul ca vehiculul a stat mai mult in reparatie...neputind sa ma folosesc de el?
societatea cumparatoare si cea vinzatoare sunt din judete diferite...pot introduce actiunea la instanta de al sediul meu social?...competenta e judecatoria sau tribunalul?
la judecatorie va fi procesul...
dar nu cred ca veti avea castig de cauza...cine este vanzatoarea-reprezentantul firmei producatoare?
ei pot veni sa spuna ca motocicleta s-a stricat la dvs. din cauza dvs.