avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Nelamurire raspuns primarie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Nelamurire raspuns primarie

Buna ziua. Doresc sa clarific urmatoarea problema . Am facut o sesizare la primarie , referitor la activitatea unui agent economic care si-a deschis o pizzerie la parterul blocului in care locuiesc, in spatiu inchiriat., activitate ce generaza locatarilor disconfort datorita fumului , mirosurilor , galagiei , sobolanilor ..Blocul este din constructie prevazut cu spatii comerciale , in spatiul despre care vorbim , functionand in timp , birouri , magazin alimentar si magazin general.Pizzeria s-a deschis acum un an , fara a se cere acordul vecinilor sau a asociatiei de proprietari.Primaria raspunde ca pizzeria functioneaza in conditii legale , ca nu este nevoie de schimbarea destinatiei spatiului , intrucat acesta este prevazut ca destinatie initiala - spatiu comercial . Mai mult , datorita faptului ca patronii pizzeriei , au divortat , pizzeria fiind preluata de sotie , prelungirea autorizatiei de functionare s-a facut , citez din raspunsul primariei " in baza , dovezii ca inante in acel spatiu a functionat tot o pizzerie "
Intrebarile sunt urmatoarele : 1.Activitatea autorizata de primarie , asa cum este inscrisa pe autorizatie , respectiv pizzerie este activitate de alimentatie publica sau comert cu amanuntul in magazine nespecificate , cu preponderenta produse alimentare si bauturi , cum este clasificat CAEN agentul economic.
2.Spatiul in care se desfasoara activitatea trebuia sau nu trebuia sa-si schimbe destinatia ?
3.Era sau nu era nevoie de acordul vecinilor ?
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 16:39, 29 Septembrie 2008
1.Dupa cum o prezentati dvs., activitatea este de alimentatie publica si ar intra la Sectiunea I - Hoteluri si restaurante din codul CAEN.Dar este posibil ca, pe langa pizzerie, agentul respectiv sa vanda in acelasi spatiu in regim de magazin alimentar, produse alimentare si bauturi.
2.Fiind initial construit ca spatiu comercial, nu prea vad de ce ar trebui sa-si mai schimbe destinatia.
3.La eliberarea Acordului de functionare, Primaria solicita acordul colocatarilor, in cazul in care spatiul are parti in folosinta comuna,ceea ce inteleg ca nu este cazul, spatiul fiind din constructie destinat activitatilor comerciale.

Pentru deranjul cauzat de galagie,etc, aveti la indemana prevederile Legi nr.61/ 1991republicata,
pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice:
Art. 2. - Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
26) provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice;
28) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
29) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice situate în imobile cu destinaţia de locuinţe sau în imediata vecinătate a acestora;
Art. 7. - Contravenţiile se constată de către primar, împuterniciţii acestuia, de către ofiţerii sau subofiţerii de poliţie ori de către ofiţerii, maiştrii militari, subofiţerii sau militarii din jandarmerie, angajaţi pe bază de contract. În cazul contravenţiilor pentru care legea prevede sancţiunea amenzii, agentul constatator, o dată cu constatarea aplică şi sancţiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intimpla si cum poti face o sesizare Eusituadevar Eusituadevar Un magazin din str.1864 nr.39....vinde fara a da bon fiscal...si se consuma bauturi la colt de strada in fata magazinului si se fc scadal citeodata (vezi toată discuția)
Doresc sa cunosc litera legii privind linistea si ordinea publica ... csandra csandra doresc sa cunosc litera legii privind linistea si ordinea publica respectiv +spatiul dintre doua blocuri , in care se afla un spatiu de joaca amenajat si in ... (vezi toată discuția)
Buna seara.locuiesc la sat și un vecin și- a făcut bar terasa ... Carază Elena Carază Elena .Buna seara..Locuiesc la sat și un vecin și- a făcut bar, terasa fiind la 8m de geamul meu.In fiecare seara pune muzica și cei prezenți urlă si fac ... (vezi toată discuția)