avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Metodologia deschiderii unei actiuni in contencios ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Metodologia deschiderii unei actiuni in contencios administrativ

Bună seara.
Pentru că am mai scris și solicitat informații despre problema mea, acum revin cu rugămintea de a mă îndruma în vederea deschiderii unei acțiuni în contencios, având ca obiect în primul rând pentru obligarea primăriei (care a refuzt în scris) de a-mi elibera copiile unor documente cu privire la fond funciar și ulterior pentru a le folosii la revendicarea dreptului la proprietete împotriva comisiei de stabilire a dreptului de proprietate și punerea în posesie la Legea Fondului Funciar.
În această ordine de idei, aș dorii să-mi inicați niște modele, formulare, drepturi, etc., care mi-ar fi de folos pentru acest scop.
Vă mulțumesc.
Mizez pe prifesionalismul dumneavoastră, (cel mai important), pe faptul că nu aveți un interes și nu în ultimul rând pe faptul că din moment ce vă oferiți să dați consultații juridice, o facți cu plăcere pentru că altfel nu mi-ați răspunde.
farkastraianiosif a scris:

Mizez pe prifesionalismul dumneavoastră, (cel mai important), pe faptul că nu aveți un interes și nu în ultimul rând pe faptul că din moment ce vă oferiți să dați consultații juridice, o facți cu plăcere pentru că altfel nu mi-ați răspunde.

Despre ce actiune in contencios administrativ este vorba? ... intrucat , exista si o procedura prealabilă în materia contenciosului administrativ ...
Potrivit art.7 din Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ, înainte de a se adresa instanţei de contencios administrativ competente, persoana care se consideră vătămată într-un drept al său sau într-un interes legitim, printr-un act administrativ unilateral, trebuie să solicite autorităţii publice emitente, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia. Plângerea se poate adresa în egală măsură organului ierarhic superior, dacă acesta există (alin.1).

Am solicitat primăriei eliberarea unor copii ale unor documente gen: copie după cererea formulată pentru reconstituirea dreptului la proprietete la L 18; copia filei din registrul agricol vechi și nou; anexa cu hotărârea comisiei de aprobare a punerii în posesie la aceeași lege. Aceasta (primăria) a refuzat acest lucru pe motiv că pot să falsific actele și să le folosesc în instanță, dar le vor elibera la solicitarea instanței în momentul în care îmi voi revendica terenul neaprobat de comisie. Acum mai bine de o lună (06.10.2011.) am sesizat Prefectura despre abuzul comis, sesizare la care nu am primit nici un răspuns.
legea nr. 18/1991
"art.12.
(4) Actele care au stat la baza constituirii sau reconstituirii dreptului de proprietate reprezintă informaţii de interes public şi sunt deschise liberului acces al cetăţenilor. Asigurarea accesului la aceste informaţii de interes public se face în condiţiile şi potrivit procedurii prevăzute de Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public."
Primarul era obligat sa va comunice aceste documente.
cautati pe net " model actiune contencios" si adaptati in functie de situatia dvs...personal, o asemenea actiune mi se pare simpla. cu grija insa...indreptati actiunea impotriva comisiei locale de fond funciar- prin primar, nu impotriva primariei. :)
Cu aleasă considerație vă mulțumesc!.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in posesie pe legea fondului funciar estefan estefan Cand trebuie sau cand poate fi efectuata punerea in posesie pentru o suprafata de teren? Din lecturarea textului de lege ar rezulta ca punerea in posesie se ... (vezi toată discuția)
Refuz nejustificat de comunicare a unor documente farkastraianiosif farkastraianiosif Bună ziua. Am solicitat primăriei pe raza cărea este terenul agricol care a aparținut părinților mei, (aceștia sunt decedați) , ... (vezi toată discuția)
Musamalizare caz, comisia de disciplina, functionar public ContSters98173 ContSters98173 Sunt functionar public si am solicitat Primariei de comuna, unde si lucrez, in baza Legii 544/2001,in data de 25.02.2009 sa mi se elibereze copii de pe ... (vezi toată discuția)