avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... punere in posesie pe legea fondului funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

punere in posesie pe legea fondului funciar

Cand trebuie sau cand poate fi efectuata punerea in posesie pentru o suprafata de teren? Din lecturarea textului de lege ar rezulta ca punerea in posesie se face (s-a facut) anterior emiterii titlului de proprietate. Speta mea este alta. Am titlu de proprietate, insa terenul este in posesia unei alte persoane. Am solicitat in nenumarate randuri comisiei comunale de aplicare a L.F. funciar sa ma puna efectiv in posesie, pentru a nu intra eu in conflict cu cel care foloseste terenul (fara niciun fel de titlu). In mod repetat, sub diverse pretexte primaria s-a eschiivat (practic a refuzat). Intrebarea este: mai este obligata comisia de fond funciar sa ma puna in posesie, avand in vedre ca am eliberat titlu si nu am fost pus niciodata efectiv in posesie? Daca da, atunci care ar fi calea de urmat? pe contencios administrativ sau pe drept civil (revendicare)?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 08:11, 12 Septembrie 2008
depui plangere penala impotriva lui x care ti a incalcat propietatea ,astepti sa ti dea un nr de inregistrare,apoi te duci la tribunal,cel din judetul cu terenul si faci actiune de punere in posesie
Depuneti la judecatoria in raza careia se afla terenul o plangere impotriva comisiei locale de fond funciar. Plangerea se intemeiaza pe art 64 din Legea nr. 18/1991. Solicitati ca primarul, in calitate de presedinte al comisiei locale sa fie obligat la plata de daune cominatorii de X lei / zi de intarziere pana la executarea obligatiei de a va pune in posesie.
Cererea este scutita de taxa de timbru si de timbru judiciar, se judeca cu precadere si, in principiu, nu ar trebui sa dureze prea mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia locala evita retrocedarea terenului cornel-victor cornel-victor Socrii mei au cerut Primariei locale retrocedarea unei suprafate de 4700 mp rezultata dintr-o mostenire. Comisia Locala a Fondului Funciar le-a respins ... (vezi toată discuția)
2 proprietari, acelasi teren serena82 serena82 Buna ziua, Ce se poate face in cazul in care o persoana (X) are titlu de proprietate pentru o anumita portiune dintr-o suprafata care apartine de fapt altei ... (vezi toată discuția)
Executare silita fond funciar ciosuion ciosuion Cum poate fi executata silit comisia comunala pentru punerea in posesie a unei suprafete de teren si pentru plata daunelor cominatorii si a daunelor interese , ... (vezi toată discuția)