Buna seara!Am si eu o problema si nu gasesc nicaieri unde sa o rezolv.Vreau sa le fac parintilor meu un contract de comodat pentru a conduce masina trecuta pe numele meu.Eu sunt in Bucuresti la facultate si muncesc,iar ei sunt in Galati,unde m-am nascut.Eu nu pot ajunge in Galati deoarece abia m-am angajat si nu imi pot permite sa lipsesc o zi,avand in vedere ca bunica din partea mamei este destul de bolnava si ne asteptam sa moara oricand,si atunci voi lipsi de la serviciu.Parintii mei nu pot veni in Bucuresti,tata fiin ocupat cu serviciul,iar mama cu serviciul si bunica.Actele in original nu mi le pot trimite deoarece nu avem incredere in soferii de la maxi-taxi sau cei de la tren,mai ales ca sunt actele masinii.In schimb copii dupa actele masinii si dupa buletinele lor.Nu vreau decat sa le fac contractul de comodat sau o procura ceva prin care sa le permita sa conduca masina trecuta pe numele meu,nu sa o vanda sau altceva.Vreau sa fac asta deoarece politia de la noi ii tot opreste si le tot spun ca le vor lua talonul daca nu le fac contractul(asteapta si ei niste bani,ca sa nu le mai spuna nimic).Unde as putea sa fac asta,doar cu copii dupa actele masinii si documentele mele originale?Va multumescc,anticipat! Sper ca am postat asta unde trebuie!
Putei intocmi la un birou notarial din Bucuresti o procura de folosinta (poate cuprinde mai multe clauze, inclusiv de vanzare, inchiriere, etc).
Nu este nevoie de prezenta parintilor, ci numai de datele lor de identificare, pentru ca acea procura este semnata numai de dvs.
Acea procura o trimiteti prin posta sau fax, si este valabila pe toata perioada pe care ati specificat-o in procura (poate fi pe 2,3,5...ani)
Asta am incercat,insa la birourile notariale la care am fost(vreo 10-15) imi cer actele in original ale masinii.Eu detin copii dupa buletinele lor si dupa actele masinii,dar nimeni nu vrea sa imi faca.Ma lovesc mereu de:"Va trebuie actele in original,domnisoara!"
Va rog sa-mi spuneti unde se prevede ca, pentru a da voie sa fie condusa masina proprietate personala unei persoane, est enevoie de incheierea unui contract de comodat?