avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesirea din tara cu un autovehicul care nu este pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesirea din tara cu un autovehicul care nu este pe numele meu

Buna ziua. Tatal meu a decedat recent. Masina este pe numele lui. Pot iesi cu masina din tara?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:31, 6 Aprilie 2013
nu. fara dezbaterea succesiunii si partajul de bunuri mobile, in caz ca sunt mai multi mostenitori.
Puteti iesi fara nicio problema. Sunteti ruda de gradul 1 si nu este obligatorie procura sau contract de mandat.

Asta o spun totodata si din proprie experienta. Am circulat si chiar am si parasit tara cu autovehiculul tatalui meu, care este, evident, pe numele lui. Am parasit chiar si Uniunea Europeana si nimeni nu mi-a cerut la vama un alt document in afara de actele masinii si buletinul + pasaportul meu.
1.procura nu se face!
2. Daca nu ati patit dvs .asta nu inseamna ca nu este obligatoriu.
3. Este nevoie de contract de comodat.
Eu am facut si procura notariala, desi nu mi-a trebuit niciodata. Totusi, sincer fiind, nu prea are valoare, nu imi apara interesele...
Parerea dvs....procura nu se mai face...oricum si cand se facea intr adevar nu apara interesele proprietarului si nici juridic nu este ok, caci procura nu se da Decat pentru acte juridice si numai completar pentru fapte juridice adiacente actelor juridice. Pe cand contractul de comodat oglindeste d p d v juridic raportul real. Este un imprumut de folosinta, exista raspundere contractuala..etc...

Alte discuții în legătură

Acte necesare iesire cu masina tatalui din tara dunhill11 dunhill11 Tatal meu locuieste in alta tara dar masina lui e la mine cu toate actele acesteia. Vreau sa plec din tara dar nu stiu daca am neaparat nevoie de procura sa ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat sica90 sica90 Buna seara!Am si eu o problema si nu gasesc nicaieri unde sa o rezolv.Vreau sa le fac parintilor meu un contract de comodat pentru a conduce masina trecuta pe ... (vezi toată discuția)
Inrebare ! lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca se poate si cum trebuie procedat[ce acte sunt necesare],pentu a trece pe numele unei rude de gradul 1[mama],un ... (vezi toată discuția)