avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incadrare in grad de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incadrare in grad de handicap

In urma cu 8 ani am avut un accident la un utilaj de tamplarie,in urma accidentului am ramas fara mare parte din trei degete la mana stanga.Se poate face un certificat de handicap?Daca da,unde ar trebui sa merg pt.asa ceva.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 19:59, 11 Noiembrie 2011
Situatia mentionata de dvs poate fi competent solutionata numai de comisa de expertiza medicala din cadul primariei,care va stabili daca indepliniti conditiile medicale necesare incadrarii in afectiune cu grad de handicap
Raspunsul il puteti primi doar de la Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap. Aceasta Comisie este in subordinea Consiliului judetean sau Consiliului locala de sector(pentru persoanele din Municipiului Bucuresti) si hotarasc incadrarea sau nu, in grad de handicap in functie de documentele medico-psiho-sociale din dosarul solicitantului.
Actele se depun la primaria unde aveti domiciliul sau la Directia Generala de Asistenta Sociala si protectia Copilului judeteana sau de sector.
Dosarul contine:
- cerere tip (o luati de la Primarie sau Directie);
- scrisoare medicala de la medicul de familie, tip (o luati de la Primarie sau Directie)
- copie BI/CI;
- daca lucrati - adeverinta de salariat;
- daca nu lucrati - adeverinta de la administratia financiara sau talon de somaj
- starea prezenta de la medicul specialist;
- alte documente medicale care pot fi relevate
(este posibil sa se mai ceara si alte acte, dar acestea sunt principalele)
Cererea, scrisoarea medicala si actele enumerate mai sus se depun la Primarie sau la Directie.
Dupa ce depuneti documentele vi se va face o ancheta sociala si veti fi programat la Serviciul de evaluare complexa a persoanelor cu handicap unde vi se va face evaluarea medicala si psihologica. Dosarul va fi analizat de Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap care va hotara incadrarea sau neincadrarea in grad de handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad de handicap marianz marianz Am rugamintea sa-mi comunicati cine hotaraste incadrarea ca grad de handicap dupa intocmirea dosarului medical si unde incepe intocmirea acestui dosar?La ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap - pensionar bastti bastti Buna ziua Sotia mea este pensionata de boala gradul II pentru diagnosticul : metaplazie mieloida cu mielofibroza , linfom not Hotkin (tratat cu 8 sedinte de ... (vezi toată discuția)
Daca am un singur rinichi pot beneficia de indemnizatie de handicap? cristiciobanu cristiciobanu Buna ziua. As dori sa stiu daca pot sa-mi fac dosar pt indemnizatia de handicapat daca am un singur rinichi. Rinichiul mi-a fost scos in urma unei tumori care ... (vezi toată discuția)