avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... CRDS-ist - carte de identitate anulata
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

CRDS-ist - carte de identitate anulata

cineva locuieste de cativa ani in strainatate . acum cateva luni a fost in tara si sa casatorit . nu a mai asteptat sa schimbe cartea de identitate de oarece nu avea timp
la ambasada rominiei a facut imputernicire poze plic sigilat toate formalitatile legale pentru noua carte de identitate , ajungand in romania toate actele necesare primeste raspunsul
aceasta carte de identitate ieste falsa deoare ce subsemnata ieste inregistrata cu domiciliul in strainatate din anul 2009 cu aceasta nu se putea casatori. [quot ]vazind certificatul de casatorie ...
am sa verific cine a facut asa ceva (carte de identitate eliberata de organele de politie )poate fi falsa? la casatorie a fost valabila dar acum nu? ce ar putea face acea persoana in situatia de fata?
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2011
adriannica, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriannica , utilizator 23:15, 11 Noiembrie 2011
Cartea de identitate nu este falsa, doar ca nu mai avea dreptul sa o foloseasca. Conform legii, ar fi trebuit sa o predea in anul 2009, cand a solicitat si a obtinut un pasaport cu dobandirea statutului de cetatean roman cu domiciliul in strainatate (a se vedea art. 34, alin. 3 pct. 6 din Legea 248/2005): [ link extern ]
Teoretic, are doua posibilitati:
1. Sa solicite un nou pasaport cu domiciliul in strainatate - dar trebuie sa prezinte, pe langa pasaportul si actele de stare civila romanesti, un document care atesta dreptul de sedere in strainatate (care trebuie sa fie emis pe numele actual);
2. Sa-si restabileasca domiciliul in Romania, solicitand personal carte de identitate: [ link extern ]
cum poate sa obtina un act de sedere pe nunele actual . fara un act de identitate pe numele nou ?certificatul de casatorie nu ieste valabil aici fara un act de identitate pe acelas nume . de la politie i sa spus ca trebuie sa mearga personal in romania cu pasaportul si certificatul de casatorie si doar atunci i se poate schimba numele in pasaport.
Nu se poate face nimic fara ca doamna sa vina in tara. Situatia este mult prea incurcata: s-a casatorit in baza unui act de identitate anulat, nu isi poate schimba numele pana nu se clarifica acest aspect.

Nu de la distanta se rezolva o asemenea speta.
va multumesc pentru atentia acordata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport cetatean roman cu domiciliul in germania Tschiesche Tschiesche Buna ziua, doresc un raspuns legal la o intrebare concreta, determinata de o situatie concreta.Locuiesc in Germania din 2010, dar nu am renuntat la cartea de ... (vezi toată discuția)
Domiciliu in romania? cristinamariav cristinamariav Am carte de identitate romana si pasaport romanesc. Locuiesc in strainatate de mai bine de 8 ani (in tara ajungand numai in concediu - maxim 3 saptamani pe ... (vezi toată discuția)
Rezidenta casatorita in canada- ci si pasaport romanesc expira curand.help! AncaPrincess AncaPrincess Buna ziua! Sunt cetateana romana, casatorita cu un cetatean canadian, si am rezidenta permanenta in Canada. Nu am declarat in Romania ca mi-am schimbat starea ... (vezi toată discuția)