avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca in weekend in perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca in weekend in perioada de preaviz

Buna ziua!
Ma aflu in perioada de preaviz de 20 zile lucratoare, in urma demisiei. As dori sa stiu daca, conform programului magazinului, orele de weekend trebuie prestate. Stiam ca in preaviz contractul de munca isi produce toate efectele, doar ca la noi orele de weekend sunt trecute ca ore suplimentare (nu sunt prevazute in contract). De asemenea mai exista inca o ora/zi considerata ora suplimentara in programul luni-vineri. Va rog sa ma lamuriti cat sunt eu obligata sa stau la seviciu, avand in vedere aceste ore suplimentare. Precizez ca aceste ore suplimentare le efectuam doar conform programului magazinului, neavand nimic semnat din care sa reiasa obligativitatea desfasurarii lor.
Cel mai recent răspuns: dea_power , utilizator 18:40, 14 Noiembrie 2011
In mod legal trebuie sa prestati munca doar conform orelor mentionate in CIM.
puteti sa refuzati sa le efectuati daca nu este nimic semnat. faceti totusi o notificare conducerii magaziunului in acest sens.
Fac pur si simplu o informare de genul "Subemnata....angajata la.....va informez ca nu efectuez ore suplimentare in perioada de preaviz..."? Sau e nevoie de cerere cu aprobare de la superior?
Potrivit legii, munca suplimentară nu poate fi efectuată fără acordul salariatului, cu excepţia cazului de forţă majoră sau pentru lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor unui accident.
Asadar, daca nu exista acordul dvs cu privire la efectuarea de ore suplimentare angajatorul nu va poate obliga sa faceti asa ceva.
In contract e stipulat : "Angajatul are obligatia de a realiza norma de munca" (fara a fi mentionat cate ore inseamna aceasta "norma"). Oare se refera la obligatia angajatului de a respecta programul magazinului, fie el si de 10 ore? Daca e asa, mai am dreptul de a solicita refuzul de a efectua ore suplimentare in preaviz?

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare Doina Dayeh Doina Dayeh buna ziua ,as dori si eu o informatie...am program de 8 ore stau o ora in p,lus pt pauza de masa...dar sintem tinuti inca 2,3 ore suplimentare care nu sint ... (vezi toată discuția)
Demisie julia06 julia06 Buna ziua Vreau sa imi bag demisia la munca.Daca nu am semnat inca un act aditional la CIM ar trebui sa stau in preaviz doar 15 zile? In perioada preavizului ... (vezi toată discuția)
Lucrul suplimentar - refuz consecinte Didu93 Didu93 Buna. Sunt asistent medical angajat la stat si as vrea va rog frumos sa ma ajutati cu o nelamurire legat de orele suplimentare. Stiu ca legea doar in 2 cazuri ... (vezi toată discuția)