avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua
Vreau sa imi bag demisia la munca.Daca nu am semnat inca un act aditional la CIM ar trebui sa stau in preaviz doar 15 zile?
In perioada preavizului nu mai vreau sa stau peste program,este vreo problema?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 1 Iunie 2011
Termenul de preaviz in cazul demisiei dvs este cel prevazut in c.i.m., si anume 15 zile.

Munca suplimentară nu poate fi efectuată fără acordul salariatului, cu excepţia cazului de forţă majoră sau pentru lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor unui accident.
Multumesc pt raspuns.Eu am semnat un act prin care sunt de acord sa efectuez ore suplimentare,vreau doar sa stiu daca nu mai stau peste program,in perioada preavizului,angajatorul poate lua vreo masura impotriva mea.
Eu as vrea sa nu mai stau nici in preaviz,dar sa vedem daca voi putea cadea la intelegere cu ei.
Ca sa nu efectuati preavizul trebuie ca angajatorul sa renunte la el. Incercati sa incetati activitatea cu art.55 lit b)-acordul partilor si nu se mai pune problema preavizului.
julia06 a scris:

Multumesc pt raspuns.Eu am semnat un act prin care sunt de acord sa efectuez ore suplimentare,vreau doar sa stiu daca nu mai stau peste program,in perioada preavizului,angajatorul poate lua vreo masura impotriva mea.
Eu as vrea sa nu mai stau nici in preaviz,dar sa vedem daca voi putea cadea la intelegere cu ei.


Nu va poate sanctiona disciplinar fara a efectua mai intai o cercetare prealabila ... nu cred ca se complica cu o astfel de procedura avand in vedere ca perioada de preaviz este de numai 15 zile ....

Se poate demisiona fara preaviz numai in conditiile in care angajatorul renunta la preaviz asau in situatia in care nu-si indeplineste obligatiile asumate prin c.i.m.

Varianta mai sigura in care nu se efectueaza preaviz este cea aratata mai sus de colegul nostru @pneagu.
Buna seara
As avea nevoie,va rog,de cateva informatii suplimentare.
Azi a fost ultima mea zi de munca,am efectuat preavizul legal de 15 zile,problema este cu orele suplimentare care sigur nu imi vor fi platite toate,doresc sa stiu ce pot face in acest caz.
Am lucrat la o firma cu program de noapte,8 ore de luni-vineri.In fiecare zi am stat peste program 2,3,4 ore pe zi,atat inainte de demisie cat si in perioada preavizului,luna aceasta ar trebui sa am 25 ore,dar si in celelalte luni am stat la fel si aveam maxim 10 ore.
As dori sa stiu unde pot reclama angajatorul pt neplata orelor si ce pot face.
Va mai rog sa imi spuneti daca este legal dupa program de noapte zilnic sa se mai stea suplimentar n ore,ITM-ul ar putea lua vreo masura?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare veronica tania veronica tania pot fi concediata pentru ca nu sunt de acord cu orele suplimentare? (vezi toată discuția)
Munca in weekend in perioada de preaviz dea_power dea_power Buna ziua! Ma aflu in perioada de preaviz de 20 zile lucratoare, in urma demisiei. As dori sa stiu daca, conform programului magazinului, orele de weekend ... (vezi toată discuția)
Amenintare angajator tintadanut tintadanut Buna seara! Pot fi dat afara daca nu doresc sa efectuez oresuplimentare? Mentionez ca sunt obligat sa efectuez aceste ore prin chemat de acasa nu in condita ... (vezi toată discuția)