buna ziua.
apelez la ajutorul dumneavoastra pentru a-mi da cel mai bun sfat pentru a reduce baza de calcul pentru impozitarea venitului inregistrat de intreprinderea individuala pe care am deschis-o in anul 2011.
avand in vedere faptul ca inregistrez profit in primul an de activitate si nu vreau sa platesc impozit ci sa investesc profitul, drept pentru care va rog sa-mi comunicati sfaturile cele mai bune.
personal doresc sa achizitionez un autoturism in sistem leasing financiar sau prin credit bancar sau alte bunuri pentru dezvoltarea activitatii intreprinderii individuale, etc
va multumesc frumos.
achizitia unei masini nu inseamna deductibilitatea integrala a valorii acesteia - daca este inleasing veti deduce doar rata+dobinda, daca o achizitionati prin credit bancar veti deduce doar amortizarea.
singura varianta consta intr-o prestare de serviciu care sa fie deductibila integral si sa fie aferenta obtinerii venitului.
buna ziua.
am discutat cu un dealer auto care mi-a comunicat ca pentru rezervarea unei masini trebuie sa dau un avans.
pe acest avans (25% din valoarea totala) primesc factura si chitanta.
intrebare: suma platita ca avans o pot deduce integral sau intra sub incidenta legii amortizarii ?!
multumesc frumos.
Subliniez acest lucru intrucat am remarcat ca in contractul de leasing de cele mai multe ori "avansul" este o plata partiala.
In situatia in care autoturismul este finantat prin credit, exista posibilitatea sa primiti o factura de avans pentru achizitia sa, insa acest avans se va recunoaste in contabilitate in contul 232 Avansuri pentru imobilizari corporale, nicidecum nu va fi o cheltuiala. Aceasta factura de avans se va storna ulterior, cand vi se va emite factura definitiva.
De obicei in contractele de leasing, acel "avans" de care vorbesc dealerii este o prima rata practic.
Ramane sa amortizati valoarea autovehiculului.
Pe cheltuieli se recunosc doar:
-dobanda aferenta leasingului
-diferentele de curs valutar
-comisionul de administrare al contului dvs. de client.
-cheltuielile cu asigurarea CASCO si RCA.