avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme gen eos ksi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme gen eos ksi

Buna ziua,

In urma cu 5 ani sotul meu a luat un imprumut pentru bunuri de la flanco.Acesta a fost platit aproape 2 ani (din 5 cat era creditul).Au fost anumite probleme familiale ,s-a pierdut locul de munca si nu s-a mai platit preluandu-l dupa o perioada asigurarile (omniasig) si am inceput sa platim acolo suma care au zis eii ca mai trebuie platita. Dupa un an de plata la omniasig am fost sunati de cei de la alpha bank sa ne spuna ca pentru acelasi credit care il platim la omniasig mai trebuie sa platim si la ei 800 lei ca omniasigul a preluat doar 75% din ceea ce noi aveam de platit si restul l-au preluat ei.

Ce sa facem platim sau nu?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:48, 1 Octombrie 2008
Trebuie vazut contractul cu asiguratorul, respectiv cit anume din suma datorata prelua si ce alte obligatii mai avea si daca constatati ca nu a rambursat toata suma ci numai o parte sa platiti diferenta
o k dar eu platesc la asigurari deja iar cei de la alpha bank vor toti banii odata si nici nu vor sa auda de esalonare.si ameninta cu executarea silita .Nu e ca nu vreau sa platesc dar la ora actuala sa dau 800 ron deodata e mult ,nu-mi permit nici jumatate sa dau.asa ca ii las sa ma deie in judecata

Deci, de acum 5 ani cand ati luat creditul, aproape 2 ani ati platit la timp, apoi un an la asigurator, cand v-a sunat de la alpha. Pai... nu am ajuns in prezent, suntem cu povestirea acum 2 ani.
Poate clarificati datele, cand anume v-a contactat alpha?
Cum v-au contactat? In scris, telefonic, si-si...
deci
creditul este de acum 5 ani si am platit doi ani la timp
doi ani nu am platit (deci in total patru ani sunt)si de un an platesc la asigurari (plus un an la asigurari = cinci ani)
de luna trecuta au inceput cei de la alpha bank sa ne sune si saptaman trecuta ne-au trimis notificare scrisa.

Cam asa sunt evenimentele .
Iar contractul cu cei de la flanco era inclusa asigurare ;nu inteleg de ce s-a achitat ,dupa cum sustin cei de la alpha bank ,doar 75% de cei de la Omniasig iar restul de 25% preluat de Alpha bank.
Nu stiu daca intelegeti cat de importante sunt termenele in civil... cat conteaza o zi uneori... De cate ori am vazut notificari ilegale sau facute peste termen...
De aceea v-am intrebat aceste lucruri.
Nu cunosc datele exacte, date voiam... dar determinati dv. daca au trecut 3 ani de la plata ultimei rate la credit si pana la notificarea alpha (daca a fost facuta prin executor).
Daca au trecut 3 ani, datoria e cam prescrisa... Daca nu a mai intervenit vreun eveniment intre timp.

Cam asta incercat sa determin, insa determinati dv.

Alte discuții în legătură

Multe nelamuriri-contract credit de consum ancutzic@ ancutzic@ Buna ziua! O nelamurire am in ceea ce priveste un contract de credit pt bunuri de la flanco. Ratele aferente acestui contract am incetat sa le mai platesc ... (vezi toată discuția)
Executorul nu a virat banii în contul băncii creditoare iar acum există posibilitatea să mi se solicite încă o dată plata CrisCrisCristinaStan CrisCrisCristinaStan Buna ziua!Ma numesc Cristina Stan.Problema este putin cam complicata.Tatal meu a facut un contract de imprumut pentru un card,ALPHACARD VISA CREDIT,la Alpha ... (vezi toată discuția)
Bani neconfirmati de firma de recuperari creante eleina eleina Buna ziua am si eu o problema am avut o descoperire de card Citi Bank in 05.09.2013 aveam de plata 1508.76 lei in data de 18.10.2013 am platit la oficiul ... (vezi toată discuția)