avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... instrainare bunuri?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

instrainare bunuri?

daca o persoana care statea undeva cu chirie spre exemplu si a scos din casa respectiva un obiect poate fi acuzat de instrainare de bunuri ? sa luam totusi in calcul si ca avansul la chirie era platit si isi lasase o parte din bunurile sale personale acolo inainte sa plece.

totodata, daca poate fi acuzat, este cauza civila sau penal? ce articol de lege este si cum se pedepseste?
Nu exista infractiunea de instrainare de bunuri.Se pune problema daca fiul era trecut si el in contractul de inchiriere,pentru ca daca nu era trecut in cazul lui nu se aplica contractul de inchiriere,era un simplu tolerat.In cazul contractelor de inchiriere posesia se dobadeste prin incheierea contractului,daca fiul nu era trecut in contract se numeste furt asta pentru a deosebi de abuzul de incredere ce intervine in cazul oricarui titlu.Iar in civil daca era trecut in contract raspunde pe princip rasp civ contractuale,dc nu era trecut pe rasp civ delictuala.In plus depinde daca a inchiriat apartamentul mobilat si precizat in detaliu ce piese de mobilier ce aparatura electrocasnica,etc,pentru ca putea sa inchirieze ap dar sa nu specifice nimic de mobila sau ap electrocasnice.In acest caz trebuia anuntat proprietarul ca s-a stricat frigiderul,poate s-a stricat de la uzura si nu din vina chiriasului.Nu exista diferenta intre a gazdui si a inchiria in sensul art 210 c.pen legiuitorul a dorit sa reglementeze ideea de caracter vremelnic nu permanent,nu conteaza diferenta oneros sau neoneros contractual sau doar de fapt,gazduit include
Dna Avocat,

acela este denunt calomnios din partea proprietarului apartamentului deoarece nici nu cred ca exista un contract ca sa plateasca el la stat impozite. se poate face plangere din partea fiului pentru dent calomnios si denunt la impozite totodata.
fiul la vremea respectiva nu avea nurmarul proprietarului insa atat proprietaru cat si vecinii si toti stiau ca si el locuieste alaturi de mama sa acolo. ma rog, este cam o tampenie. insa v-am zis, la politie el a fost instiintat doar, nu s-au luat delcaratii de la el, ca proprietarul ar fi zis ca i-ar fi instrainat un bun, respectiv acela. ce parere aveti in principiu? ce vina are el daca nu a facut nimic rau in toata treaba si nu avea decat numarul mamei sale, nu al proprietarului care a zis clar ca nu poate tine asa ceva in casa daca emana gazul acela toxic (freon).. si sa-l dea afara din casa ca o sa ia altul si oricum ii lasase un avans proprietarului.
Va complicati. A existat un proces-verbal unde a fost trecut si acel bun care " a fost instrainat"?Cel ce va acuza de furt trebuie sa dovedeasca in primul rand ca era proprietarul bunului respectiv si acesta se afla in spatiul inchiriat.Garantia acopera c-val prejudiciului si nu fapta penala.
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2011
avvalentina, utilizator
Nu trebuie sa fie neaparat proprietarul bunului pentru a fi subiect pasiv al infractiunii asta e pb furtul este luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altui (208 c pen.)Dc exista titlu in baza caruia locuia acolo,poseda in fine si sustrage bunuri intra pe abuz de incredere213 c pen,dar proprietarul nu s-a desesizat de bun ci i-a fost luat fara acordul sau.In plus daca nu am titlu sunt detentor precar si legea nu ma protezeaza spre exemplu un hot care a furat un pix ii este apoi sustras pixul de altcineva,primul hot nu v-a fi protejat pentru ca este detentor precar
avvalentina a scris:

Va complicati. A existat un proces-verbal unde a fost trecut si acel bun care " a fost instrainat"?Cel ce va acuza de furt trebuie sa dovedeasca in primul rand ca era proprietarul bunului respectiv si acesta se afla in spatiul inchiriat.Garantia acopera c-val prejudiciului si nu fapta penala.

este o incarcaleala aici. nici nu cred ca era un contract normal ca sa plateasca proprietarul cumva impozite la stat am mai precizat asta. e denunt calmnios din partea lui. insa cel mai important este ca acel bun se afla la perioada respectiva SUB/IN POSESIA celui ce inchiriase. cum sa fie furt? cum poate fi cineva condamnat pt asa ceva?

Alte discuții în legătură

Este furt sau nu? alin244 alin244 Am o problema. Eu locuiam cu mama mea in chirie. Bunurile din locuinta inchiriata erau ale proprietarului de drept. Mama apoi s-a internat in spital iar mie mi ... (vezi toată discuția)
Daune interese revenire precizãri cioarec carmen cioarec carmen În cazul rezilierii unui contract de închiriere pentru neplata chiriei de chiriaş (chiriaşul are construite clăriri pe terenul proprietarului) cum poate ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere la inchirierea unui automobil mihdanbv mihdanbv Stiati ca fapta prin care cineva inchiriaza un autoturism pe baza de contract si nu-l mai retuneaza la sfarsitul contractului este cconsiderata abuz de ... (vezi toată discuția)