Am si eu cateva intrebari:este normal ca cei de la primarie sa nu mai plateasca un insotitor al unei persoane paralizate de care are grija 24 din 24 de ore,dupa ce a primit 10 luni acei bani din cate m-am interesat nici aceia nu sunt intregi si de ce medicul de familie nu vrea sa i acorde asistenta medicala desi este obligata prin decizia data de comisia de handicap din Alexandria?:(:(,astept raspuns.Va multumesc!!!:(:(
In ce privesc insotitorii, stiu ca nu mai sunt fonduri. in functie de handicap si de starea generala de sanatate a bolnavului, puteti cere punerea sub interdictie si numirea unui tutore - stiu ca tutela era remunerata.
@mitica665
probabil ca primaria nu mai are bani pentru a plati indemnizatia cu toate ca este obligata sa o faca. faceti o sesizare la Inspectia Sociala din cadrul Ministerului Muncii, in ceea ce priveste medicul de familie, nu stiu la ce asistenta medicala va referiti. spuneti-mi ce scrie pe certificatul de handicap si pe planul individualizat (trebuia sa il primiti o data cu certificatul).
@lorela
tutela nu este remunerata. tutorele doar administreaza bunurile interzisului si il reprezinta oriunde este nevoie.