avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nu mi se mai plateste indemnizatia de insotitor al ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nu mi se mai plateste indemnizatia de insotitor al unei persoane cu handicap grad 1

Am si eu cateva intrebari:este normal ca cei de la primarie sa nu mai plateasca un insotitor al unei persoane paralizate de care are grija 24 din 24 de ore,dupa ce a primit 10 luni acei bani din cate m-am interesat nici aceia nu sunt intregi si de ce medicul de familie nu vrea sa i acorde asistenta medicala desi este obligata prin decizia data de comisia de handicap din Alexandria?:(:(,astept raspuns.Va multumesc!!!:(:(
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 23:41, 12 Noiembrie 2011
In ce privesc insotitorii, stiu ca nu mai sunt fonduri. in functie de handicap si de starea generala de sanatate a bolnavului, puteti cere punerea sub interdictie si numirea unui tutore - stiu ca tutela era remunerata.
@mitica665
probabil ca primaria nu mai are bani pentru a plati indemnizatia cu toate ca este obligata sa o faca. faceti o sesizare la Inspectia Sociala din cadrul Ministerului Muncii, in ceea ce priveste medicul de familie, nu stiu la ce asistenta medicala va referiti. spuneti-mi ce scrie pe certificatul de handicap si pe planul individualizat (trebuia sa il primiti o data cu certificatul).

@lorela
tutela nu este remunerata. tutorele doar administreaza bunurile interzisului si il reprezinta oriunde este nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta dintre curator si reprezentant legal al unui adult cu handicap grav? animarsrl animarsrl Buna ziua, va rog sa mi spuneti si mie daca reprezentantul legal al unui adult cu handicap grav este tot una cu notiunea de curator al adultului cu handicap ... (vezi toată discuția)
Retragere cec - tutore DanMitroi DanMitroi Buna ziua, Tocmai ce a fost admisa punerea sub interdictie si numirea mea ca tutore asupra fratelui meu bolnav psihic (schizophrenia paranoida). Fratele meu ... (vezi toată discuția)