avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune civila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune civila

buna seara
va solicit su o intrebare.
in cazul in care instanta admite pe un capat de cerere subsecvent cererii principale exceptia lipsei calitatii procesuale pasive invocata de parata si a respins cererea , doresc sa stiu daca se poate casa hot.pe motiv ca instanta nu sa pronuntat si asupra cererii principale. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Diana Ben Othmane , Avocat 22:03, 11 Noiembrie 2011
Da, se poate. Instanta avea obligatia de a se pronunta asupra tuturor capetelor de cerere cu care a fusese investita.
Nu pentru ca daca admite lipsa calitatii procesual pasive nu mai intra in fond,dc era necesar administrarea de probe comune exceptiei si fondului atunci unea exceptia cu fondul de ex:exceptia prescriptie pentru a fi verificata este necesar sa se intre pe fondul cauzei.Cand admite exceptia lipsei calitatii procesual pasive este de prisos sa intre in fond din moment ce partea adversa nu are calitate sa stea in proces

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa calitatii procesuale active lolo0112 lolo0112 cand poate fi invocata exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantului? este conditionata de primul termen, sau se poate invoca oricand in cursul ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitatii procesuale pasive Artigas Artigas Va salut, Intr-un dosar care s-a judecat pe fond,instanta a admis exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a uneia dintre parti care avea in dosar ... (vezi toată discuția)
Timbraj petit actiune in recurs!!! CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna ziua. Va rog sa ma indrumati ce sa fac in legatura cu urmatoarea solutie pronuntata de instanta...sa fac recurs sau sa introduc o alta actiune? ... (vezi toată discuția)