avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Diferente de impozit anual de regularizat , stabilite ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Diferente de impozit anual de regularizat , stabilite in plus

As dori sa stiu si eu cum sunt stabilite aceste sume si daca se poate depune o contestatie , in masura in care am platit toate taxele la timp si am si dovezile necesare . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ardei2011 , utilizator 13:59, 11 Ianuarie 2014
Diferentele pe care rezulta din decizia de impunere ca le mai aveti de plata, nu rezulta din faptul ca nu ati fi platit la timp ci ca , de exemplu, s-a platit doar o parte, fara ca aceasta sa fie incalcare de lege. Oricum, aveti acolo pe decizia de impunere, informatii cum puteti contesta aceasta decizie.
Pentru model concret de calcul trebuie sa exemplificati concret, cu ce tip de venit aveti si ce impozit ati platit si care ar fi acum restul de plata care considerati ca ar fi in plus. Pentru diferite tipuri de venit se aplica diferite cote forfetare de cheltuieli "deductibile".
Poate insemna ca profitul impozabil declarat in decl 200 este mai mari decit cele anticipat.

In cursul unui an se platesc impozite aferente unei sume cu titlu de anticipatie. In anul urmator, dupa depunerea dec 200, se calculeaza impozitul aferent intregului an precedent din care se scade impozitul achitat ca anticipatie, rezultind fie diferenta de plata, fie diferenta de primit (care se poate considera ca plata din anticipatiile viitoare)
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
t.simona, utilizator
Am si eu o intrebare: la PFA, impozitul pe venit se plateste in doua conturi diferite?
Impozitul anticipat in contul: RO_ _TREZ _ _ _ _ 00 30101XXXXX - Impozit pe venituri din activitati independente
si ce reiese in plus din regularizare, in urma depunerii formularului 200 in contul: RO_ _TREZ _ _ _ _ 00 30160XXXXX REGULARIZARI ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare taxe si impozite pfa BogdanEnache BogdanEnache Buna ziua! Doresc sa imi infiintez un PFA insa am cateva nelamuriri in ceea ce priveste taxele si impozitele. Din cate am inteles, ca PFA sunt nevoit sa ... (vezi toată discuția)
Declaratie 220 alex_element alex_element Buna seara, Conform prevederilor Codului Fiscal, care au modificat statutul intermediarilor in asigurari, in Ianuarie 2016 am fost nevoit sa infiintez un PFI ... (vezi toată discuția)
P.f.a. cu minus pe incasari IrinaMona IrinaMona P.F.A. cu angajati care are pierdere mai depuna D200 sau D220? (vezi toată discuția)