aur19 a scris:
Buna Ziua,
Ma numesc Aurora si ma confrunt cu problema obtinerii unei adeverinte pentru grupa de munca. Firma la care am lucrat nu mai exista. Cine mai poate sa-mi dea o adeverinta din care trebuie sa reiasa ca in perioada 1982-1999 am lucrat in grupa II de munca ?
Poate sa ma ajute cineva ?
Multumesc !
Adeverinţele se eliberează pe baza documentelor verificabile aflate în evidenţele angajatorilor sau ale deţinătorilor de arhive.
Prin deţinătorii de arhive se înţelege persoana juridică în a cărei păstrare se află documente în baza cărora se poate întocmi şi elibera adeverinţa în speţă.
Cererile prin care persoanele interesate solicită eliberarea adeverinţelor prin care se atestă faptul că în anumite perioade anterioare datei de 1 aprilie 2001 şi–au desfăşurat activitatea în locuri de muncă încadrate în grupele I şi/sau a II–a de muncă se depun la angajatori sau la deţinătorii arhivelor acestora, după caz.
Daca angajatorul nu mai exista atunci adresati-va celor care i-au preluat arhiva .. in speta, Arhivele Nationale .. ITM-ul nu a preluat nicio arhiva de la fostele societati de stat si nici de la alte societati ...