avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recunoastere grupa I de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recunoastere grupa I de munca

Am lucrat la societatea SC VERACHIM SA Giugiu (fostul Combinat Chimic Giurgiu) in peroada 03.09.1985-28.10.1988 iar lichidatorul judiciar al societatii, firma SC MANAGEMENT CONSULT IPURL Giurgiu, nu mi-a dat adeverinta ca am lucrat in grupa I de munca in acea perioada.
Cum trebuie sa procedez pentru a da in judecata societatea SC VERACHIM SA Giugiu (fostul Combinat Chimic Giurgiu) prin lichidatorul judiciar firma SC MANAGEMENT CONSULT IPURL Giurgiu si a obtine o sentinta judecatoreasca din care sa reiasa ca am lucrat in grupa I de munca in peroada 03.09.1985-28.10.1988 ?
Trebuie sa ma adresez obligatoriu instantei din Ploiesti (unde am domiciliul) sau pot sa ma adresez instantei din Giurgiu ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:12, 21 Octombrie 2018
Va adresati direct Tribunalului Prahova.

De asemenea, puteti sesiza Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Nu precizati motivul pentru care nu ati primit adeverinta solicitata. Solicitarea dvs. si raspunsul primit trebuie sa fie scrise, cu nr. de inregistrare/ data.
Pentru a va putea elibera adeverinta ceruta, firma lichidatoare trebuie sa regaseasca in arhiva preluata documente care sa fi fost intocmite de catre CCh. Giurgiu in baza prevederilor Ordin MMPS nr. 50/ 1990 completat la 31.08.1994, sa fi obtinut avizul ITM si sa fiti nominalizat printr-un document intern ca beneficiar de grupa de munca.
Ordinul prevedea ca pentru perioada anterioara lui 1990 sa se faca mentiuni in carnetul de munca al salariatilor.
Daca veti deschide actiune in instanta, expertul tehnic judiciar in specializarea protectia muncii desemnat de instanta va putea sa se pronunte numai in baza documentelor susmentionate. Fara aceste documente, expertul nu poate concluziona in raportul de expertiza.
Mai trebuie sa stiti ca, actiunea in instanta este scutita de plata taxelor judiciare.
Buna ziua,
Multumesc mult pentru precizarile Dvs. Motivele pentru care nu am primit adeverinta solicitata de la lichidatorul judiciar al SC VERACHIM SA Giurgiu sunt urmatoarele:
- nu exista tabele nominale cu evidenta salariatilor si incadrarea in grupele de munca;
- nu exista pontaje lunare;
- in statele de plata nu sunt specificate grupele de munca si gradul de acordare a acestora;
- actele conducerii au fost predate Directiei jud. Giurgiu a Arhivelor nationale cu proces verbal de predare-primire iar din acesta nu rezulta indeplinirea cerintelor legalepentru eliberarea adeverintelor de grupa.
Acestea fiind zise pot deschide actiune in instanta in baza Ordinului nr. 50/1990 si a Hotararii Guvernului nr. 456/1990 privind acordarea unor drepturi personalului din industria chimica si petrochimica?
Fiind vorba de perioada 03.09.1985-28.10.1988, anterioara lui 1990, cind se puteau face mentiuni in carnetul meu de munca?
Puteti promova o actiune in instanta, insa nimeni nu va poate spune ce sanse aveti , avand in vedere lipsa documentelor mentionate de dvs.

Alte discuții în legătură

Am lucrat la societatea sc verachim sa giugiu (fostul combinat ... nicoleta_simon nicoleta_simon Am lucrat la societatea SC VERACHIM SA Giugiu (fostul Combinat Chimic Giurgiu) in peroada 01.10.1985-30.10.1988 ca inginer stagiar, in anul 2006-2007 am luat o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am lucrat le cch giurgiu ca economist stagiar în ... Marusec Marusec Buna ziua, am lucrat le CCH Giurgiu ca economist stagiar în perioada 1984 - 1987. În august 1986 am fost detașată la o instituție din București unde ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am lucrat ca inginer stagiar la combinatul chimic ... Nicolaescu Nicoleta Nicolaescu Nicoleta Buna ziua, Am lucrat ca inginer stagiar la combinatul chimic Giurgiu, in perioada oct 1985- dec 1988, după care m-am mutat in Craiova . Cei de la ITM ... (vezi toată discuția)