avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Bunicii mei au facut testament pentru mine, una dintre nepoate, ei avand trei fete si 5 nepoti. Unul dintre bunici a decedat. Testamentul bunicilor a fost facut ca urmare a contributiei platite de mama mea, (una dintre cele 3 surori), de aprox. 65 % din valoarea casei in timpul vietii bunicilor. Acum, dupa ce bunica nu mai este si va trebui deschisa procedura succesorala, surorile au spus ca testamentul poate fi atacat, deci doresc sa va intreb cum trebuie sa procedez asa incat sa se respecte dorinta bunicii. Mai mult, au aparut acum si mostenitori care solicita acest apartament cumparat in 1999 si procesul pentru casa acum in curs de desfasurare, Ce ar trebui sa fac ?
Cel mai recent răspuns: magda19 , utilizator 11:23, 13 Noiembrie 2011
Sa acceptati succesiunea in primul rand .
O accept, desigur. Dar mai departe ? testamentul este atacabil, deci ......? Mai apoi la procesul in curs cine va lua locul bunicii?
testamentul este atacabil bineinteles,luati legatura cu un avocat pentru ca situatia este mult mai complicata decat credeti,mai ales dca au aparut terti care solicita apartamentul,vor fi 2 procese,daca aveti cum sa dovediti cu inscrisuri ca mama dvs a achitat 65% din casa atunci lucrurile pot lua alta intorsatura
Deci ca sa se reduca unul dintre procese, ar trebui ca surorile mamei si bunicul sa renunte la partea lor ?
nu va obliga nimeni sa acceptati mostenirea,daca nu doriti partea dvs dati declaratie de neacceptare a succesiunii,daca nu sunteti hotarata aveti la dispozitie 6 luni de la deces sa va hot dc a murit inainte de 1 oct 2011 sau 1 an dc a murit dupa,altfel se poate considera ca sunteti straina de mostenire
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Diana Ben Othmane, Avocat

Alte discuții în legătură

Moștenire corectă? 2 bunici, x și y au o fiica w ... elenamarta elenamarta Moștenire corectă? 2 bunici, X și Y au o fiica W casatorita, cu 2 copii. A și B, care stă cu chirie, în 1984. Din anumite cauze, politice ala vremii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua se dau urmatoarele: bunicii paterni decedați de câțiva ... andi_erika andi_erika Buna ziua Se dau urmatoarele: bunicii pareri decedați de câțiva ani. Fara a se face sucesiune dupa decesul lor.Tata a locuit în casa părintească in ... (vezi toată discuția)