Moștenire corectă?
2 bunici, X și Y au o fiica W casatorita, cu 2 copii. A și B, care stă cu chirie, în 1984.
Din anumite cauze, politice ala vremii buncii, prin testamente, în 1984, lasă moștenire fiecare, 50% din apareament, fiicei A, ca legatar universal, prin testamente notariale, dezmoștenind astfel ilegal,,pe fiica lor (rezervatară) , notată aici W, în viață, la data aceea (1984)
În 1988 decedează bunicul X, iar în 2000 decedază bunica, Y.
În 2004, se perfectează moștenirea, cu acceptul și prezența soției, W, către fiica A, fără a se aduce la cunoștință fiicei B (cara avea și un copil),.
Notarul constată în actul de moștenire, că nu există rezervatari, deși era prezentă soția, W, rezervatară, dar nu a fost convocată sora fiicei B,
Notarul acceptă declarația mamei lui ,W, că partea moștenită de la mama ei, i-a fost lăsată nepoatei A,, deși legea obligă la declarații scrise, în acest caz.
În prezent sora nepoatei moștenitoare (B), revendică dreptul ei legal la moștenire, ca rezervatar al bunicilor ei, neconvocată fiind, la dezbatareia masei succesorale, nu fără intenție, desigur.
Întrebări, care se pun, în prezent:
1. Este actul de moștenire, legal închiat?
2. Este legală pretenția sorei B, la 50% din apartementul deținut de sora A, motivând că ea este pe aceeași poziție de rudenie, atât cu bunici ei cât și cu mama ei, adică era nepoată, respectiv fiică rezervatară, la decesul (succesiv), al bunicilor ei, iar renunțarea la moștenire a mamaei ei (W), a fost făcută numai iîn favoarea unei singure fiice (A), deși avea 2 fiice la momentul deschiderii masei succesorale?
Muțumesc.
Cel mai recent răspuns:
gi-jane2 , moderator
06:50, 23 Februarie 2021