avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Infiintare SRL in timpul concediului de cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Infiintare SRL in timpul concediului de cresterea copilului

Sunt in concediul de cresterea copilului si doresc sa deschid un SRL . Se poate? Pot fi si administrator?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:19, 13 Noiembrie 2011
lili09:

Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Persoanele care au desfăşurat activităţi supuse impozitului pe venit şi figurează în evidenţele administraţiei financiare cu venituri pe minus.

Solutie:
Faptul că persoana nu a realizat venituri pe perioada cât a desfăşurat activitate profesională nu este un impediment în acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Perioada de eligibilitate de douăsprezece luni anterior datei naşterii copilului este îndeplinită, chiar dacă în evidenţele administraţiei financiare acestei persoane i-a rezultat un venit pe minus. În această situaţie, cuantumul indemnizaţiei este de 600 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de concediu pentru cresterea copilului? Patruileana Patruileana SUNT O PERSOANA FIZICA AUTORIZATA DE APROAPE5 ANI SUNT INSARCINATA IN 5 LUNI DORESC SA STIU SI EU PRIMESC INDEMNIZATIA DE CRESTERE COPIL TIMP DE 2 ANI ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc angajat si asociat unic la un srl symsmile symsmile Buna ziua! Daca sunt angajata la o intreprindere si in acelasi timp asociat unic/administrator la un SRL cum procedez la depunerea dosarului pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie lunara crestere copil kaelretx kaelretx Buna ziua! Ma numesc Ioana si in curand voi fi mamica. Va explic pe scurt situatia mea: ultima indemnizatie de somaj este din luna mai 2011, de atunci nu ... (vezi toată discuția)