avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale mentiunea inregistrari punctu-lui de lucru la O.R.C.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

mentiunea inregistrari punctu-lui de lucru la O.R.C.

in momentul inregistrari pt.-ului de lucru se face cumva o modificare a actului constitutiv ? va rog :worthy:spunetimi toate demersurile si declaratile pe care trebuie sa le dau la O.R.C. deasemenea si ce formulare trebuie sa completez si care sant taxele ? ajutor:((:help: FIRMA NU ARE ANGAJATI SI ESTE PLATITOARE DE TVA
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 17:27, 1 Octombrie 2008
Documentele necesare unei astfel de modificari sunt:
1. Cerere de înregistrare (original);
2. Hotărârea adunării generale a asociaţilor/acţionarilor/decizia asociatului unic/decizia consiliului de administraţie/
directoratului, în cazul în care este abilitat în acest sens (original);
3. Dovezile privind sediile secundare (copii);
4. Dacă este cazul, avizul privind schimbarea destinaţiei imobilelor colective cu regim de locuinţă, prevăzut de Legea nr.
230/2007 (completat pe formular-tip, original);
5. Declaraţia - tip pe propria răspundere, în original, semnată de asociaţi sau administratori/membrii ai directoratului, din care să rezulte, după caz, că:
- persoana juridică nu desfăşoară la sediul secundar activităţile declarate, o perioadă de maximum 3 ani (model 1);
- persoana juridică îndeplineşte condiţiile de funcţionare prevăzute de legislaţia specifică în domeniul sanitar, sanitarveterinar,
protecţiei mediului şi protecţiei muncii, pentru activităţile precizate în declaraţia-tip (model 2).
6. Timbre judiciare.

In cazul in care nu ati facut recodificarea va trebui sa mai completati si 2 cereri tip pe care le luati de la ONRC, in acest caz (recodificare + infiintare punct de lucru) fiind necesar si redactarea unui act constitutiv actualizat. Taxele catre ONRC sunt intre 350 - 700 RON, nu pot spune cu exactitate suma...
In primul rand trebuie sa va puneti intrebarea daca ati facut recodificarea CAEN (daca nu atunci in acelasi dosar veti solicita si recodificare).

Punctele de lucru se inregistreaza si se autorizeaza in baza unei mentiuni la ORC si a unei declaratii model 2 (in baza L 359/2004). Nu trebuie intocmit si depus act constitutiv actualizat pentru aceasta mentiune.
Actele ce constituie dosarul depus la ORC sunt:
1. Cerere de înregistrare (original);
2. Hotãrârea adunãrii generale a asociatilor/ decizia asociatului unic (original);
3. Dovezile privind punctul de lucru (copie);
4. Dacã este cazul, avizul privind schimbarea destinatiei imobilelor colective cu regim de locuinþã, prevãzut de Legea nr. 230/2007 (completat pe formular-tip, original);
5. Declaratia-tip pe propria rãspundere (original), semnatã de unul dintre asociati sau de administrator din care sã rezulte, dupã caz, cã persoana juridicã îndeplineste conditiile de functionare prevãzute de legislatia specificã în domeniul sanitar, sanitar-veterinar,protectiei mediului si protectiei muncii, pentru activitãþile precizate în declaraþia-tip (model 2).
6. Dacã este cazul:
- alte avize prealabile prevãzute de legile speciale (copie);
- daca persoana care se adreseaza ORC-ului nu este unul dintre asociati sau administratorul societatii mai trebuie si împuternicire specialã sau avocatialã pentru persoanele desemnate sã îndeplineascã formalitãtile legale (original).
7. Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale:
- taxa judiciarã de timbru, în original;
- timbre judiciare;
- taxe de registru;
- tariful de publicare în Monitorul Oficial, Partea a IV-a.

sighiartaucosmin a scris:
In primul rand trebuie sa va puneti intrebarea daca ati facut recodificarea CAEN (daca nu atunci in acelasi dosar veti solicita si recodificare).

Nu se poate in acelasi dosar, competentele de solutionare sunt diferite. Cererea de recodificare se adreseaza separat directorului ORC, mentiunile se cer ca pana acum judecatorului delegat.
In cazul in care se face si recodificare si inregistrarea punctului de lucru se face act constitutiv actualizat. Acest lucru este obligatoriu datorita in special recodificarii...
Peruschi a scris:
Acest lucru este obligatoriu datorita in special recodificarii...

Sincer nu inteleg... Nu de alta dar la recodificare NU se face act constitutiv actualizat!

Formalitatile pentru infiintarea punctului de lucru sunt descrise complet aici: [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2008
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Schimbare cod caen robert_11 robert_11 Buna ziua. Am u SRL-D cu 5 coduri CAEN. Doresc ca sa schimb aceste coduri CAEN cu altele, implicit codul principal. Aveti idee ce pasi trebuie sa fac si cam ... (vezi toată discuția)
Recodificare+preelungire mandat Monicul Monicul Va rog sa-mi dati un sfat pentru urmatoarea situatie. Recodificare caen si prelungirea mandatului administratorului. Ce documente trebuie? Aga cu ... (vezi toată discuția)
Recodificare acum! mony mony Pt.o firma care nu si-a recodificat obiectul de activitate conform CAEN Rev.2 , care sunt pasii de urmat acum? Am aflat ca nu mai exista gratuitate. Dar ce ... (vezi toată discuția)