avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Profanare de morminte???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Profanare de morminte???

Buna seara,
Am sa va supun atentiei urmatoarea speta si va rog sa-mi spuneti cum pot actiona!

In anul 1993 a decedat fratele sotiei mele (atunci avea 10 anu). Intrucat familia nu detinea loc de veci, acesta a fost inhumat in locul de veci concesionat pe numele unei cunostinte. Aceasta cunostinta a decedat in acest an, iar mama si sora sa au fost nevoite sa faca succesiunea. Astfel au aflat ca respectivele locuri au fost atribuite unei alte persoane. In aceasta situatie, cele 2 mostenitoare s-au adresat preotului si au obtinut alte locuri (mai bine pozitionate), lasandu-i preotului vechiul act de concesiune (in original). Amintindu-si de faptul ca acolo a fost ingropat acum 18 ani un copil, dansele au contactat-o pe mama acestuia.
Astazi am insotit-o pe mama sotiei (totodata a copilului decedat) la cimitir si am observat ca in locul unde fusese inhumat acesta se afla acum un cavou.
Ne-am deplasat la Cancelaria Bisericii (de care se ocupa preoteasa) si am discutat cu ea si cu preotul. Ne-au sfatuit sa facem un memoriu pe care sa-l inregistreze si pe care sa discute consiliul parohial si de asemenea sa atasam copie a cartii de identitate a solicitantului si chitanta doveditoare a achitarii taxei de inhumare (pe care nu o mai avem).
Am facut o cerere in care am solicitat deshumarea in vederea stramutarii si eliberarea unei copii a chitantei sus mentionate. Preoteasa a inregistrat cererea si ne-a spus ca vom primi candva un raspuns insa are convingerea ca ramasitele copilului nu vor mai fi gasite (pt ca dupa 18 ani se degradeaza atat de mult incat dispar) si, de asemenea, nici acea chitanta nu mai exista intrucat ei (preot si preoteasa)au preluat parohia in anul 2011si nu stiu ce s-a intamplat cu arhiva dinainte.
Cei doi reprezentanti ai birericii au motivat concesionarea respectivului loc de veci unei alte persoane, in baza unui articol din regulamentul intern care spune ca neingrijirea mormantului o anumita perioada (nespecificata), da dreptul administratorilor sal concesioneze altcuiva.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1 Exista vreun articol de lege care sa-i oblige sa raspunda solicitarii intr-un anumit termen clar definit?

2 Cum pot actiona in aceasta situatie pentru ca vinovatii sa raspunda
(inclusiv penal) in fata legi

3 Care ar fi incadrarea pentru faptele lor?

4 In cazul in care vor reusi sa ne ofere totusi niste oseminte, care sunt conditiile legale impuse pentru efectuarea pestului ADN pe care vom dorii sa-l facem pentru a ne convinge ca nu avem de-a face cu ramasitele altui copil?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:41, 12 Noiembrie 2011
Legal ,termenul de raspuns la petitii este de 30 zile
Daca apreciati ca faptele mentionate se afla sub incidenta legii penale,aveti dreptul sa formulati plangere la parchet impotriva persoanelor pe care le considerati vinovate
Pentru a realiza testul ADN sunt necesare pentru comparatie cel putin 2 seturi de probe ,
ori in cazul mentionat de dvs,greu de crezut ca detineti probe ADN ale copilului decedat in urma cu 18 ani
anuntati Patriarhia sau Episcopia zonei din care faceti parte. De la ei trebuie sa porneasca o ancheta paralela cu a dvs. Neaparat angajati-va un avocat care sa va sustina interesele in fata "infractorilor" cu sutana B-)
Ynocentta stie mai bine dar eu din ce am avut ocazia sa vad (din nefericire), osemintele nu dispar dupa 18 ani cum minte sotia preotului.
Va multumesc pentru sfaturi si sper ca cei vinovati sa plateasca pentru aceste fapte pe care eu personal le consider infractiuni.
De asemenea revin nu rugamintea de a-mi spune care este articolul de lege care ii obilga sa-mi raspunda in 30 zile, si care este statutul juridic al administratiei cimitirelor (in speta cimitirul Glina)

Alte discuții în legătură

Loc de veci in concesiune pe viata coralina coralina Am un loc de veci cu certificat de mostenitor de la mama meu,ptr un loc de veci in judetul Galati.Este ingropat tatal meu ,acum 40 ani. Vreau sa-l donez ... (vezi toată discuția)
Pierderea mormantului Faragaucristina Faragaucristina Am pierdut locul de veci al mamei mele.pentru ca a expirat termenul de concesionare.acum a cumpărat altcineva locul.nu mai anunțat nu stiu ceau facut cu ... (vezi toată discuția)
Vinderea unei concesiuni (loc de veci) Gabriel F. Gabriel F. Bună ziua Părinţii mei au concesionat un loc de veci la Brasov , pe o perioada de 49 de ani , în 2012.Toate taxele sunt plătite \"la zi\" şi chiar în ... (vezi toată discuția)