avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... carte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

carte de identitate

ce acte sunt necesare pentru preschimbare carte de identitate dupa schimbare domiciliu cu luare in spatiu? va multumesc
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 11:10, 13 Noiembrie 2011
Cerere tip pentru eliberarea cartii de identitate
Actul de identitate detinut anterior si cartea de alegator
Certificatul de nastere, casatorie, sentinta de divort (original si copie)
Certificatul de deces al sotului, sotiei (original si copie)
Actul cu care se face dovada spatiului de locuit (original si copie)
Chitanta reprezentand contravaloarea cartii de identitate (7 RON)
1 timbru fiscal in valoare de 1 leu fiecare
Viza centrului militar zonal de luare in evidenta la noul domiciliu, daca solicitantul este supus obligatiilor militare (barbati cu varsta cuprinsa intre 20-50 ani)
Declaratie tip de primire in spatiu, in cazul in care imobilul nu este proprietate personala, semnata de proprietarul imobilului, in fata lucratorului de la ghiseul Serviciului de Evidenta a Populatiei, iar in cazul persoanelor din mediul rural, in fata sefului de post din comuna; in cazurile cand persoana nu se poate deplasa de la domiciliu, se intocmeste o declaratie notariala
In cazul domiciliului rural se prezinta adeverinta de luare in evidenta in registrul agricol, eliberata de primaria de la locul de domiciliu
Cuantumul timbrului fiscal s-a majorat la 4 lei, iar taxa de 7 lei se plateste direct la functionarul de la evidenta populatiei care va primeste documentele.
Nu aveti nici o treaba cu centrul militar, nu bateti drumurile degeaba, de cand nu mai este obligatorie armata nu se mai cere aceasta viza. La taxe si impozite unde platiti chitanta de 7 lei puteti lua si o chitanta de 4 lei reprezentand contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru. De obicei cei de la taxe si impozite au un ghiseu in aceeasi cladire cu cei de la evidenta persoanelor ca sa nu fiti obligati sa va deplasati in prea multe locatii pentru rezolvarea problemelor.
Aveti pe la sfarsitul acestui topic documentele necesare pt. schimbare act de identitate la schimbarea adresei de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare adresa buletin adrian123 adrian123 De ce-ai nevoie sa-ti schimbi adresa din buletin in caz de mutare? Sa zicem ca te muti de la un parinte, la celalalt parinte. Al doilea parinte, care detine ... (vezi toată discuția)
Luarea in spatiu stelistul7 stelistul7 buna ziua .doresc sa fiu luat in spatiu de catre bunica,dar ea nu se poate deplasa.cum procedez? (vezi toată discuția)
Luarea in spatiu draghiciadriana draghiciadriana Ce trebuie sa fac pentru a fi luata in spatiu de un proprietar de imobil? Mentionez ca am viza de flotant la o adresa( eu stau in chirie) ,iar acum pentru a * ... (vezi toată discuția)