avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals in declaratii sau uz de fals?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals in declaratii sau uz de fals?

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea problema si va rog sa ma ajutati
Am un vecin care in 2006 a cumparat un teren langa mine. In 2008 l-a intabulat, fara sa ne cheme si pe noi, ceilalti vecini, la masuratori. La inginerul topo da o declaratie pe proprie raspundere (model tip) ca stie exact localizarea si limitele terenului (asta pentru ca nu ne chemase si pe noi vecinii).
In 2009 imi incalca proprietatea si este amendat pt tulburarea de posesie. In 2010 la fel. La parchet, apararea sa este: "eu nu am ocupat decat ceea ce mi-a masurat inginerul", cu alte cuvinte, ceea ce a masurat inginerul in baza declaratiei sale privind identificarea excta a terenului si limitele proprietatii.
Mentionez ca el s-a folosit de acea declaratie pentru a-si intabula terenul. Declaratia de gaseste la OCPI.
Intrebarea mea este: pot sa-i fac plangere penala pentru fals in declaratii sau/si pentru uz de fals?
Va multumesc si astept parerile Dvs.
Cel mai recent răspuns: TRAIAN78 , utilizator 09:29, 13 Noiembrie 2011
da, e vorba sid e fals si de uz de fals
problema este cand ati aflat dvs in mod oficial de aceasta infractiune pentru a depune plangere in termenul de prescriptie a tragerii la raspundere penala.. eu zic ca mai bine actionati cu totii in civil vecinul printr-o actiune in granituire
Multumesc mult!
Eu am aflat de fals abia acum, printr-o citire/studiere mai atenta a rezolutiilor parchetului si a legii cadastrului, care prevede acea declaratie pe proprie raspundere....
Vecinul a dat declaratia in decembrie 2008, s-a prescris termennul?
In legatura cu granituirea, problema e ca numai mie mi-a incalcat proprietatea, iar ceilalti vecini nu cred ca ar fi de acord sa-l dam in judecata....
Din pacate terenul dumneavoastra nefiind intabulat ,nu puteti demonstra limitele terenului .
Foarte multa lume este in aceasta situatie ,de suprapunere de terenuri ,si are castig de cauza cine reuseste sa intabuleze primul, profitand de proasta legislatie.
Terenul meu este intabulat si am si iesirea din indiviziune, prin sentinta definitiva...
Nu asta e problema, ci declaratia in fals si uzul de fals....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in declaratii? TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua! Ma confrunt cu o problema, si as avea nevoie de ajutor, daca se poate, va rog...un vecin a cumparat in 2006 un teren langa al meu, iar in 2007 ... (vezi toată discuția)
Hotarare penala vs civila irevocabila TRAIAN78 TRAIAN78 Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea problema delicata si as dori un raspuns avizat, daca se poate, va rog mult. In 2009 un vecin imi intenteaza proces ... (vezi toată discuția)
Cadastrare elafinta elafinta Buna ziua! am o intrebare legata de cadastrare. In 2004 am cumparat un teren arabil in extravilan, de 2000 mp (10 m/200m) de la o persoana care avea doar titlu ... (vezi toată discuția)