avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotarare penala vs civila irevocabila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotarare penala vs civila irevocabila

Buna seara,

Ma confrunt cu urmatoarea problema delicata si as dori un raspuns avizat, daca se poate, va rog mult.
In 2009 un vecin imi intenteaza proces pentru granituire, castiga, fac recurs si pierd,recurs nefondat, hotararea ramand definitiva si irevocabila din decembrie.
In luna noiembrie am descoperit - intamplator- faptul ca respectivul a declarat fals atunci cand si-a intabulat terenul, folosindu-se de acest act la intabularea terenului granituit. Mai precis, a declarat fals in acea delaratie pe proprie raspundere necesara intocmirii documentatiei cadastrale.
Am facut plangere la Parchet, care a inceput recent urmarirea penala impotriva respectivului pentru fals si uz de fals.
Intrebarea mea este: ce se poate face in aceasta situatie? Daca respectivul ar fi condamant pentru aceste infractiuni, ce s-ar intampla cu sentinta pe granituire? Mai am vreo cale de atac impotriva acesteia?
Va multumesc mult si astept raspunsurile Dvs.
O seara frumoasa!
Dupa condamnarea sa pentru fals si uz de fals veti solicita instantei civile anularea inscrisului si a granituirii si se va rejudeca procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face împotriva procurorului, procurorului șef și judecătorului ... eloise923 eloise923 Ce pot face împotriva procurorului, procurorului șef și judecătorului de cameră preliminară care au dispus nelegal clasarea, respectiv a validat clasarea ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara cu granituire sau rectificare cf ? mircea1979 mircea1979 buna ziua, sunt in prezent intr-o situatie delicata. In 2008 am inceput un proces de uzucapiune impotriva statului pentru un teren extravilan de 5400 mp. ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii? TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua! Ma confrunt cu o problema, si as avea nevoie de ajutor, daca se poate, va rog...un vecin a cumparat in 2006 un teren langa al meu, iar in 2007 ... (vezi toată discuția)