avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce pot face împotriva procurorului, procurorului șef ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce pot face împotriva procurorului, procurorului șef și judecătorului ...

Ce pot face împotriva procurorului, procurorului șef și judecătorului de cameră preliminară care au dispus nelegal clasarea, respectiv a validat clasarea nelegală a plângerii penale depusă de mine prin decizie definitivă. Detalii:
În plângerea penală am reclamat că proprietara unui teren învecinat cu cel pe care îl dețin, la 3 ani după intabularea terenului meu, a intabulat cu acte false terenul ei modificând linia de hotar și acaparând o suprafață din terenul meu.
În încheierea de ședință judecătorul de cameră preliminară ”examinând actele și lucrările dosarului reține următoarele”:
”s-a reținut că fapta comisă de intimata .... nu întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de uz de fals, ..., nefiind săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege.” apoi
”Infracțiunea de uz de fals , prev. de art. 323 C.pen., este infracțiunea ce constă în folosirea unui înscris oficial sau sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecințe juridice”
și ”nefiind în sarcina sa obligația întocmirii documentației cadastrale cadastrale” ....”respinge ca nefondată plângerea formulată de petenții ...”
În contestație am invocat obligațiile proprietarului conform legii cadastrului. Trebuia să indic eu unor magistrați Legea cadastrului și a publicității imobiliare nr. 7/1996, Cap III Art. 10 alin. (4) - funcția juridică a cadastrului, Cap III Art.11 (22-6) - dreptul meu după intabulare, Cap. III Art 13 alin (7) lit (b) - intabularea la cererea posesorului și Cap III Art. 13 alin (11) - ”Deținătorii imobilelor care fac obiectul înregistrării sistematice, precum și emitenții înscrisurilor puse la dispoziție în vederea întocmirii documentelor tehnice prevăzute la art. 12 alin. (1) răspund pentru legalitatea, autenticitatea și exactitatea datelor cuprinse în acestea, în condițiile legii”
Consider că depunerea documentației false pentru intabulare produce efecte juridice (ia din terenul meu și îl trece în proprietatea ”intimatei”).
Mulțumesc anticipat pentru răspuns.

Alte discuții în legătură

este obligat sau nu este obligat procurorul, in cazul in care dispune clasarea sau renuntarea la urmarirea penala sa solicite instantei de judecata anularea actelor false si a celor subsecvente, cornaca cornaca Printr-un fals în acte comis de un angajat al primăriei mi s-a furat, practic, un teren care apoi a fost vândut. In anul 2005 un secretar de primarie a ... (vezi toată discuția)
Legea privind liberul acces la informatiile de interes public Magdalena09 Magdalena09 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: x vrea sa intabuleze un teren intravilan si pentru asta imi solicita,pe langa copiile de ... (vezi toată discuția)
Hotarare penala vs civila irevocabila TRAIAN78 TRAIAN78 Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea problema delicata si as dori un raspuns avizat, daca se poate, va rog mult. In 2009 un vecin imi intenteaza proces ... (vezi toată discuția)