avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces pierdut
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces pierdut

]Sunt Gianina va rog sa imi raspundeti si mie am mai multe indoieli privind un proces a-l matusei mele cu vecinul dansei de langa casa,matusa a fost data in judecata de vecin pentru a-l lasa sa treaca prin curtea ei,dansa avand acces la d:(:(rumul principal printr-o ulicioara cum spune ea care apartine primariei,vecinul are acces la drum prin spatele casei lui dar el nu a mai vrut sa iasa cu masina prin spate si a dorit sa ii i-a 4 metri din curtea matusei sa poata iesi pe aceasta uliciora la drumul principal,bineinteles ca prin intermediul primariei a reusit sa obtina niste acte luate cu bani pe baza acestor acte a dat-o pe matusa in judecata si cu un avocat bun a reusit sa ii fure matusei cei 4 metri,procesul a fost castigat de vecin iar matusa a fost silita sa ii cedeze din curte ,ciudat este ca vecinul a pus un expert sa ii masore matusei curtea dar dupa ce s-a terminat procesul si el a castigat matusa a fost buna de plata si executorul care a costat 3500 ron si cheltuiele de judecata de 5000 ron hotararea a fost definitiva si irevocabila,se mai poate face ceva eu a-s vrea sa o ajut dar nu am prea multe cunostinte daca m-a puteti ajuta va rog sa imi raspundeti. :(
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 19:17, 13 Noiembrie 2011
sa inteleg ca vecinul a soliciat un drept de servitute. daca matusa dumneavoastra poate sa dovedeasca ca el are acces la calea publica, inclusiv cu un autoturism, prin alt aparte atunci poate sa introduca o actiune in anularea servitutii
Iti multumesc foarte mult ca mi-ai raspuns dar mai am intrebari daca ma-ai putea indruma..... daca matusa l-ar da in judecata pe vecinul acesta sa-si recupereze cei 4 metri din curte pe care i-a luat vecinul ar avea castig de cauza?este o decizie definitiva si irevocabila ar putea sa faca ceva fara sa mai puna un avocat pentru ca a mancat-o de bani si nu a rezolvat nimic pe deasupra ea pagubita tot ea trebuie sa plateasca cheltuielile de judecata
da putem dovedi ca el are acces la drum prin fotografi de la el de proprietate el are si poarta facuta prin spate are drum pana in principala dar nu s-a multumit cu atat a trebuit sa ii i-a matusei din curte ca sa pota trece ca boieri este strigator la cer.........si avocatul a fost de vina l-a platit degeba
Cand se stabileste un drept de servitute intr-un proces de obicei se efectueaza o expertiza topografica si expertul stabileste care este cea mai buna solutie. Prin urmare cateva fotografii nu sunt indeajuns pentru a dovedi ca vecinul are acces la calea publica si cu o masina proprie. Un astfel de proces este destul de costisitor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute + granituire nelyiuly nelyiuly Mama are un dosar pe rol pentru drum de servitute si granituire. Terenul respectiv are supraf. de 4500 mp si are vecini la N-S-V iar la E este izlaz (izlazul ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere iosifgeorge iosifgeorge Matusa mea a cumparat o casă de la un dezvoltator imobiliar, iar proprietatea contine si un drum cu acces la sosea ptr care exista servitute in actele ... (vezi toată discuția)
Drum servitute Cristian81 Cristian81 In anul 1965 parintii mei s-au judecat cu vecinul lor in scopul de ai lasa drum de servitute catre drumul public. Parintii mei au castigat ... (vezi toată discuția)