avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale AUTORIZATIE PF
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

AUTORIZATIE PF

BUNA ZIUA , ESTE ADEVARAT CA PF TREBUIE SA FACA DIN NOU TOATA DOCUMENTATIA PENTRU A FII IN LEGALITATE , PENTRU A PUTEA AVEA CALITATE DE ANGAJATOR :stunned:
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 18:20, 30 Septembrie 2008
dvs. in termen de un an de la data aparitiei OG 44/2008 trebuie sa optati pentru modificarea de forma juridica din P.F. in PFA si daca aveti angajati sau considerati ca veti avea din PF in Intreprindere Individuala.
Pentru a face aceste modificari intradevar trebuie sa depuneti o serie de acte aproape ca la constituire.
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale a fost publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 328 din 25.04.2008 - data la care a intrat in vigoare - prevede la art.39:

Art. 39. –
(2) Persoanele fizice si asociatiile familiale autorizate si inregistrate in registrul comertului in temeiul unor acte normative anterioare prezentei ordonante de urgenta pot functiona in baza certificatului de inregistrare, emis de oficiul registrului comertului de pe langa tribunal, un an de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
(3) Pana la implinirea termenului de un an, persoanele prevazute la alin. (2) vor opta pentru desfasurarea activitatii in una dintre formele prevazute de prezenta ordonanta de urgenta. Dispozitiile cap. II se aplica in mod corespunzator (cap.II- inregistrarea si autorizarea functionarii, nota noastra).
(4) Persoanele prevazute la alin. (2) care nu si-au exercitat dreptul de optiune isi inceteaza activitatea si vor fi radiate din registrul comertului, din oficiu, fara nicio alta formalitate.
(5) Rezolutia prin care directorul oficiului registrului comertului de pe langa tribunal dispune radierea se publica pe pagina de internet a Oficiului National al Registrului Comertului si se afiseaza, sub forma tabelara, la sediul oficiului registrului comertului unde s-a dispus radierea. Impotriva rezolutiei se poate formula plangere, in conditiile art. 12, care se aplica in mod corespunzator.
Asadar. mai aveti ceva timp la dispozitie...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie familiala - pana la ce data a fost valabila forma de organizare? Viviana Savulescu Viviana Savulescu stie cineva pana la ce data au fost valabile vechile asociatii familiale? intocmite cf. L.300/2004? (vezi toată discuția)
Pot infiinta un pfa daca in trecut am avut af si de cca 3 ani nu am platit nici pana acum impozitul de 6 milioane lei-cat era atunci? leo2000ro leo2000ro Buna ziua...va rog sa ma ajutati si pe mine.Momentan sunt angajata cu carte de munca;acum vreo 4-5 ani am avut deschisa o asociatie familiala,o mica taraba cu ... (vezi toată discuția)
Pfa existent mai trebuie facut ceva dupa legea noua? carmenuta.c carmenuta.c Un PFA care este infiintat in baza legii vechi mai trebuie sa faca ceva la ONRC acum dupa legea noua? (vezi toată discuția)