Cu privire la actiunea in rezolutiunea unui contract de vanzare-cumparare a unui imobil, aceasta poate fi introdusa doar de unul dintre soti (ambii sunt vanzatori in contractul de mai sus) in virtutea prezumtiei de mandat reciproc? sau exista riscul respingerii actiunii ca inadmisibila pentru lipsa calitatii procesuale active?
Multumesc. inca o intrebare, va rog: in cererea de chemare in judecata prin care se solicita constatarea rezolutiunii acestui contract de v-c, este obligatoriu ca unul dintre capetele de cerere sa fie "repunerea partilor in situatia anterioara"? sau putem considera ca, acest aspect fiind de esenta rezolutiunii, nu este necesar a fi mentionat, iar instanta va dispune, in cazul admiterii actiunii, repunerea partilor in situatia anterioara?
repunerea partilor in situatia anterioare e un efect al anularii contractului de vanzare-cumparare (respectiv restituirea imobilui / pretului).
am intalnit, la judecatorii de "urba mica" intrebarea .... "doriti sa repunerea partilor in situatia anterioara ?"
normal ca da.
consider ca nu trebuie sa cereti si repunerea partilor in situatia anterioara. de altfel va rog sa observati prevederile art. 2, alin. 1 ind.1 din legea 146/1997 actualizata.