avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Inregistrarea video poate fi publicata fara ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Inregistrarea video poate fi publicata fara consimtamantul protagonistului?

Prietena mea a facut acum ceva ani in urma un filmulet nu tocmai "ortodox" pentru iubitul ei din acea vreme, iar acum "domnul" acela o ameninta ca va posta acea inregistrare pe Youtube. Intrebarea mea este daca il poate impiedica sa faca asta iar daca o face totusi ce solutie legala exista pentru al forta sa o stearga? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: mixandra , utilizator 21:06, 14 Noiembrie 2011
....sa-l ameninte ca daca nu sterge acea inregistrare va depune plangere la politie pentru ,santaj,ceea ce este o fapta penala foarte grea!
Problema este ca....nu o santajaza cu nimic, a "informat-o" numai despre ce are de gand sa faca....
..."ameninte"....tot sub forma de "informare"....cred ca ma intelegeti!!!
Daca domnul nu cauta sa obtina niciun folos pentru sine sau pentru altul, unde vedeti dumneavoastra santaj?-> nu mai dezinformati!!!!!

Nu are ce sa-i faca, mai ales ca acel domn a obtinut filmarea cu consimtamantul ("prietenei") dumneavoastra
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2011
ZeosSupreme, utilizator
Buna seara. Au mai fost astfel de topicuri pe acest forum si va spun din capul locului ca daca prietena dvs. a fost constienta la ce se va expune in momentul in care se facea inregistrarea , fostul prieten nu risca nimic din punct de vedere legal.Desigur ca daca se va intampla sa apara online, prietenei dvs. nu-i ramane decat sa se roage de adminii acelor site-uri sa stearga filmuletele.
Nu este vorba nici de santaj in acest caz pentru ca asa cum spune userul, fostul prieten a informat-o doar, fara sa-i ceara nimic in schimb pentru a evita expunerea. Este un soi de...razbunare, desigur prosteasca.
Eu personal sper ca din ce in ce mai multi tineri sa citeasca astfel de topicuri pentru a trage invataminte din ceea ce au riscat altii lasandu-se fotografiati sau filmati in astfel de ipostaze.

Alte discuții în legătură

Santaj stefan_ruxandra stefan_ruxandra ma puteti ajuta?nush daca ma adresez pe forumul care trebuie, dar iata ce vroiam sa va intreb:am o prietena care s-a despartit de prietenul ei, iar acesta are ... (vezi toată discuția)
Calomnie haidingher haidingher m-am culcat cu o persoana care m-a filmat fara sa stiu in timpul actului sexual si apoi m-a santajat ca da filmul pe internet. ce sa fac? din cate stiu nu l-a ... (vezi toată discuția)
Hartuire pe net mareniuc95 mareniuc95 Am nevoie de ajutor urgent, fostul meu prieten a pus un film pe net cu mine si ma santajeaza, ce sa fac ? ajutati-ma ca nu mai stiu ce sa fac (vezi toată discuția)