avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... de ce tocmai eu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

de ce tocmai eu?

Buna ziua.
Doresc un raspuns categoric,sau vreo lege care nu imi da dreptul sa platesc eu expiratele dintr-un magazin,acolo unde lucrez eu.Patronul nostru numai doreste sa dea marfa inapoi la furnizorul de unde a luat-o,si vrea sa o platim noi,altfel ne ameninta cu demisia noastra.Intrebarea mea este,caru-i lege imi da dreptul de a cumpara eu marfa expirata de orice natura alimentar din magazinul lui?Va multumesc anticipat pentru intelegere.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:44, 13 Noiembrie 2011
Nu exista asa ceva reglementat in lege ... in cazul in care se cauzeaza un prejudiciu angajatorului, atunci se va angaja raspunderea patrimoniala a salariatului care a cauzat acel prejudiciu ...

Din ce spuneti dvs nu reiese ca ati cauzat un prejudiciu astfel incat sa fiti bun de plata .. nevanzarea unei cantitati de marfa nu constituie un fapt care sa angajeze raspunderea dvs , chiar daca termenul de valabilitate a marfii a expirat.
si atunci in cazul meu ce este de facut?daca nu-i platesc marfa,ne cere sa ne dam demisia.Si spre exemplu daca i-as cumpara marfa lui expirata,pe baza carui act ai fac placerea asta lui?
Patronul este obligat să retragă imediat marfa expirată de la vânzare și să o distrugă conform legii.
Marfa expirată se trece la pierderi în contabilitate si este partial deductibila.

Solicitarea patronului ca salariații să plătească marfa expirată reprezintă infracțiunea de amenințare si infractiunea de santaj, iar păstrarea mărfii pe raft reprezintă, de asemenea, infracțiunea de punere în vânzare a mărfurilor care atentează la sănătatea publică.

De asemenea, amenzile sunt uriașe, atat pentru societate cat si pentru patron.

Se poate inchide chiar societatea.

Alberto Kurtyan
asa cum v- a raspuns si colegul NU EXISTA ASA CEVA. este ilegal. este ilegal si sa va ceara demisia. demisia este actul dvs. unilateral de vointa. sa va dea el afara , il dati in judecata si castigati. Nu va lasati.si dvs. puteti reactiona! puteti face plangeri la Politie, Protectia consumatorului ( penstru ca va obliga sa luati marfa expirata)......garda financiara, garda de mediu. se crede smecher? sa plateasca amenzi peste amenzi...

mai ales daca sunteti mai multi si va uniti sunteti mai puternici.
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2011
Antoanela Geaman, Avocat
gmusat38 a scris:

si atunci in cazul meu ce este de facut?daca nu-i platesc marfa,ne cere sa ne dam demisia.Si spre exemplu daca i-as cumpara marfa lui expirata,pe baza carui act ai fac placerea asta lui?

placere/neplacere, daca tineti la locul de munca negociati, "cumparati" mai putina si aruncati-o, sau dati-o la caine(i)... sau lasati-o acolo...

reducerea de salariu il intereseaza (recuperare din paguba).

nu e legal ce va cere, dar poate si el, patronul, "mananca" marfa d-aia expirata...
negociati, ca e criza afara.

Alte discuții în legătură

M-a scos datoare la magazinul unde lucrez Rosuzy Rosuzy Buna ziua! Lucrez la un magazin alimentar in schimburi cu o cumnata. O zi da, o zi nu, de la 7.00 la 19.00. Ne-a facut inventarul dupa 4 ani si ne-au scos ... (vezi toată discuția)
Exista protejarea angajatului fata de angajator? lazflo lazflo Buna seara. Am o problema legata de codul muncii. Lucrez din data de 6 martie la o societate comerciala (ABC) si patronul m`a tinut \"in proba\" pana in 15, ... (vezi toată discuția)
Probleme cu angajatorul otonel otonel Este vorda de situatia in care se afla sotia mea si am zis sa intreb pentru ceva sfaturi inainte de a ajunge la declaratii al politie sau tribunal. A lucrat ... (vezi toată discuția)