avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot sa merg la politie si sa fac reclamatie de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot sa merg la politie si sa fac reclamatie de inselaciune(imprumut suma de bani=> neprimit inapoi) avand ca dovada convorbiri messenger, mesaje telefon?

Am facut marea prostie de a imprumuta cuiva o suma de bani, vrand sa fac o fapta buna pentru ca m-a ajutat intr-o anumita situatie. Suma este de 250 RON. La inceput a zis ca imi da banii inapoi pe 5 oct, i-am zis ca nu e graba si ca poate sa mi-i dea pana pe 28 oct(atunci avand nevoie de ei). Ajunsi pe 28 oct, a zis ca are o problema si nu poate. Si pana in ziua de azi, 13 nov nu am primit nimic. In fiecare zi tot ii ceream, dar se mai lungea cateva zile si apoi iar gasea cate o scuza. Am amenintat-o prin mesaj ca merg la politie daca nu imi da banii si a zis ca face rost de ei..dar tot nimic. In convorbirile din mesaj, messenger am scris de mai multe ori mesaje gen : "Tu, Nume Prenume, imi dai banii inapoi,250 lei, daca nu merg la politie"..persoana confirmand mereu ca "Da, sigur, nici o problema". Ce e de facut? Sa merg la politie avand cu mine convorbirile de pe messenger printate? Am si mesajele scrise + am vorbit de mai multe ori la telefon.
Cel mai recent răspuns: Nkos , utilizator 02:23, 6 Decembrie 2017
In mod cert,nu aveti sanse de reusita.In lipsa unui contract de imprumut autentificat de un notar public,sau macar a unui inscris de mana incheiat in prezenta unor martori,probele de care intelegeti sa va folositi in dovedirea celor reclamate,nu au absolut nici o valoare juridica.
Caz penal nu este.Puteti incerca in civil prin inbogatirea fara justa cauza.
avvalentina a scris:

Caz penal nu este.Puteti incerca in civil prin inbogatirea fara justa cauza.


Si in civil ,care ar fi probele?La fel de bine ar putea promova ''actiune civila in pretentii''.Dar...in temeiul caror probe?
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2011
andymaurul, utilizator
Nu aveti sanse nici in civil nici in penal sa va recuperati banii. Eu va inteleg frustarea, insa daca doriti sa mai vedeti acei bani incercati pe cale amiabila sa ajungeti la o intelegere, altfel puteti sa amenintati de cate ori doriti pentru ca nu veti rezolva nimic.
In primul rand nu este vorba de inselaciune si nici abuz de incredere, cu alte cuvinte fapta nu reprezinta infractiune ci totul tine de civil. In civil nu prea vad cum puteti proba cele spuse, deci asa cum v-au spus colegii, incercati pe cale amiabila si data viitoare nu mai imprumutati bani pe vorbe.

Alte discuții în legătură

Probleme proprietar chirie alex.david alex.david Am o problema, care as vrea sa o rezolv pe cale amiabila dar daca nu este posibil vreau sa fiu informat despre ce se poate face pe cale legala. La data de ... (vezi toată discuția)
Conversatiile pe mess sunt considerate probe? ContSters297737 ContSters297737 eu l-am rugat pe fostul prieten sa vina sa ma ia din italia pt ca nu aveam bani sa plec de acolo.i-am cerut pe messenger sa faca el rost si sa vina.si-a ... (vezi toată discuția)
Inselaciune internet. casanovaxxl casanovaxxl Buna ziua in primul rand,as dori sa va spun ca e pentru prima data cand postez pe un site,sunt fortat de imprejurari sa fac acest lucru deoarece am un frate ... (vezi toată discuția)