avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conversatiile pe mess sunt considerate probe?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Conversatiile pe mess sunt considerate probe?

eu l-am rugat pe fostul prieten sa vina sa ma ia din italia pt ca nu aveam bani sa plec de acolo.i-am cerut pe messenger sa faca el rost si sa vina.si-a amanetat masina si nu a avut pretentii sa ii dau banii inapoi.dupa 3-4 luni nu am mai dorit sa am nici un fel de legatura cu el si drept razbunare imi cerea banii inapoi.i-am dat jumate din suma si si-a scos masina din amamnet.acum imi trimite mesaje de amenintare sa ii dau si restul de bani k nu o sa ma lase asa.eu nu am de unde sa ii dau.nu l-am obligat cu nimic,doar l-am rugat.a zis k are conversatiile scoase la imprimanta si le foloseste ca dovezi.va rog din suflet sa imi raspundeti daca sunt probe in instanta si daca sunt obligata sa ii inapoiez acesti bani in conditiile in care el a dorit sa ma ajute!multumesc!
Din ce spuneti mai sus nu reiese ca ati fi comis vreo infractiune sau ca ar trebui sa-i platiti datoria. Dar de ce va e frica de loguri? Daca i-ati promis anumite lucruri sau i-ati relatat anumite fapte care nu sunt reale poate fi escrocherie. Sigur, nu sunteti obligata sa ramaneti impreuna cu el daca nu va intelegeti cu el, fiecare e liber sa stea cu cine vrea sau sa stea singur daca asa vrea.
Atata timp cat nu ati luat sau nu v-a dat bani sub forma de imprumut cu acte legalizate sau sub semnatura privata nu aveti de ce sa va fie frica. Dovezile de pe mail da pot face dovada in instanta numai daca acesta dovedeste confirmarea mesajelor trimise, ceea ce e cam greu.
Nimeni nu e obligat sa cheltuie bani pentru deplasarea altor persoane si, da, consider ca aceste cheltuieli se pot solicita inapoi.
Daca dv. solicitati bani sa reventii in atra si el s-a oferit sa vina el, atunci ati datora doar cheltuiala transportului dv. Daca l-ati chemat asa cum spuneti aici, atunci ii datorati toate cheltuielile.
Sigur, trebuie si alte probe si nu stim ce mai are domnul.
Dar la o mica analiza nu legala, ci logica, atunci cand rog un prieten sa ma ajute, e cel p;utin logic faptul ca ii dau banii inapoi. Cu atat mai mult cu cat nu erati doar prieteni, ci iubiti, erati la departare, depinde de sume... de restul de probe, dar exista o oarece imposibilitate de a intocmi un inscris.
Da,dar la momrntul respectiv(am si mesaje pe telefon),imi zicea ca a venit doar pt faptul ca tinea la mine.Tin sa preciz ca atunci cand a venit,nu mai eram impreuna,el crezand ca daca face acest gest,ne vom impaca!Eu nu am scris nici macar un cuvant despre faptul ca ii voi inapoia banii sau el nu mi-a pretins nici un leu la momentul respectiv,crezand ca ma voi intoarce la el!Am pastrat contactul cu el doar din simplul fapt ca am considerat ca a facut acest gest dar cand am vazut ca nu am cu cine si insista sa ma reintorc cu forta la el,am intrerup orice legatura.El,ca razbunare,a zis sa ii inapoiez banii cheltuiti pt mine ca daca nu o sa fiu cu el,pt ce sa ramane el asa???Asta este totul.Nu i-am promis nimic in scris,nu mi-a cerut nimic.Acest lucru s-a intamplat la 2-3 luni knd eu am vrut sa inchei orice contacte cu el,a fost ca un fel de razbunare!
Faceti o sesizare la parchet pentru santaj. Daca nu doriti sa ii inapoiati bani cheltuiti nu o faceti atata timp cat acestea NU sunt sub forma de imprumut sau alte modalitatii da acordare prin care ati fi obligata printr-un act la inapoierea banilor. Cat despre partea morala sau...."logica" decideti dv. Din punct de vedere legal nu aveti de ce sa ii inapoiati bani. Ba din contra el va santajeaza. Legat de dovezi sms,mail, etc sunt foarte relative si discutabile aceste tipuri de dovezi, fiindca e foarte greu de dovedit daca dv. ati trimis acel mail sau daca nu cumva altcineva a scris in locul dv. la fel si la sms, etc. E greu sa dovedesti cine a fost sau este in spatele unui calculator, telefon, etc.

Alte discuții în legătură

Amenintare sau santaj? raoul26 raoul26 Buna, Am nevoie de sugestiile cuiva specializat pe drept penal va rog. O persoana, pe diverse motive,imi solicita sume de bani necuvenite. Nu exista dovezi, ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de santaj AnaAnne AnaAnne Buna seara, acum 8 luni am cunoscut un barbat, in mediul virtual, care s-a dovedit in timp a fi un escroc sentimental...banuiam ca mai sunt si alte femei, dar ... (vezi toată discuția)
Excroc sentimental dolion dolion Un excroc a reusit sa dea peste cap familia mea si sa dispara cu bunuri si o masina peugeot 206. Timp de cinci ani a locuit cu noi, pe motiv ca s-a indragostit ... (vezi toată discuția)