avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme proprietar chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme proprietar chirie

Am o problema, care as vrea sa o rezolv pe cale amiabila dar daca nu este posibil vreau sa fiu informat despre ce se poate face pe cale legala. La data de 20.11.2010 am inchiriat cu contract de inchiriere o garsoniera pentru care am platit 860 euro reprezentand 2 luni de chirie in avans si 300 euro garantie. Mentionez ca acest contract nu a fost inregistrat de catre proprietara sa nu mai plateasca impozitul aferent chiriei. La data cand ne-am mutat am discutat despre schimbarile ce le vom face in acea gars. si a fost de acord. Nu s-au facut mari modificari, decat ca s-a zugravit din galben in albastru, din contra 2 zile s-a muncit la curatenie...care trebuie facuta la orice mutare ( parerea mea)...Cand ne-am mutat am intrebat de repartitoare de caldura si de apometre si ne-a spus ca nu are nimeni in bloc ca toti platesc asa si ca nu e problema. Am zis ok daca nu are nimeni nu pot sa ma ridic eu cu pretenii...dupa ce i-am dat banii am incheiat contractul and stuff...am aflat de la vicepresedinta blocului ca cine a stat inainte are datorii de vreo 1700 RON la intretinere, lumina etc ... si ca au fost numai probleme cu platile + ca sunt decat 2 apartamente care nu au repartitoare si apometre in tot blocul. Cand am disc asta cu proprietara au inceput problemele...ca a stat o colega de-a ei si ca o sa plateasca dar in timp etc. I-am spus ca nu se poate asa ceva sa vina de la Electrica sa ne taie lumina sau sa ne opreasca apa sau ce se mai poate intampla.

Dupa discutii a zis ca nu mai face fata si ca vrea sa vanda garsoniera si ca ea vrea sa vina sa vizioneze garsoniera cand o sa aiba potentiali clienti si ca ne roaga sa o lasam, evident ca nu am fost de acord. In contract ( chiar daca nu e inregistrat a fost facut cu datele de buletin ale ameblor parti si semnat ) scrie clar ca poate veni odata pe luna dar cu anunt in prealabil si numai in prezenta mea.

La ultima intrevedere de acum 2 zile am cazut de comun acord ca pe data 20 sa incheiem orice fel de colaborare si sa ne mutam si a inceput circul. Ca ei nu ii place albastru in camera ca vrea inapoi galben cum a fost inainte, ca o sa ne dea inapoi decat luna pe care am platito si sa opreasca garantia si ne da ea restul ce ramane din garantie dupa ce vin cheltuielile pe luna care am stat noi, lucru cu care nu aveam cum sa fim de acord dupa care a inceput cu costuri extra...ca intretinerea o sa vina cam 300-350 RON etc etc cva de genul sa se incadreze in garantie sau chiar peste.

Ce pot face daca pe data de 20.12 cum am stabilit nu o sa imi dea banii...ce pot face? ca datoriile nu au cum sa vina daca nu a platit de nush cata vreme. ideea e ca pe 20 o sa plec ca nu vreau sa fie discutii ca s-a stat si peste.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: alex.david , utilizator 21:19, 15 Decembrie 2010
ori luati calea instantei sa va recuperati banii, ori o amenintati c-o denuntati la fisc ca nu a inregistrat contractul. poate cedeaza si va da
va multumesc mult...o sa vedem ce putem face pe 20

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie nereturnata la mutarea din apartament inchiriat Bebelooshy Bebelooshy stat in chirie 2 luni august si septembrie,platind cele 2 luni plus garantie.Pe 25 sept l am sunat pe proprietar sa vina ca vreau sa plec(pt ca nu a mai venit ... (vezi toată discuția)
Chirie-garantie-plati aditionale SabinaMaria SabinaMaria Buna ziua! Am facut un contract pe un an cu proprietarul pt o garsoniera, in prezenta agentilor imobiliari. Am platit: 250euro prima chirie si inca 500 de ... (vezi toată discuția)
Inspectorii vamali au dreptul sa circule cu girofar albastru? CONSTANTINCINTAR CONSTANTINCINTAR Titlul:..........drept DE a circula.......(rectific!) Buna ziua, Am o nelamurire..... Cu ceva timp in urma, am avut o discutie cu un inspector vamal, ... (vezi toată discuția)