avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Garantie nereturnata la mutarea din apartament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Garantie nereturnata la mutarea din apartament inchiriat

stat in chirie 2 luni august si septembrie,platind cele 2 luni plus garantie.Pe 25 sept l am sunat pe proprietar sa vina ca vreau sa plec(pt ca nu a mai venit sa semnam contractul si nu mi a adus tv asa cum a fost intelegerea) si a zis ca nu e in oras si ajunge peste cateva zile.Eu nu am mai putut sta si peste cateva zile s a intalnit sa mearga sa citeasca apometrele cu cineva din familia mea care locuieste la 2 blocuri distanta,eu nefiind in oras.A ajuns a spus ca nu pot intra ca nu are cheie,desi are ca a intrat sa Ia banii de chirie.A ramas sa se intalneasca a doua zi cu varul meu,la care am lasat cheile dar nu m a contactat.Peste cateva zile I am trm msg daca nu putem intalni sa ia cheile si sa isi opreasca din garantie pt intretinere (nu era inca afisata dar am intrebat la administratie cam cat ar fi pe o luna de vara) .A spus ca nu e in oras dar pana la sfarsitul lunii rezolvam(asta fiind pe 6 oct).Pe 20 si ceva am trimis msg daca ne putem intalni sa rezolvam si nu a raspuns.L am sunat apoi peste 1 saptamana de pe alt nr,a raspuns si a zis ca nu mi da nimic ca nu s a afisat pe luna septembrie desi I am spus ca poate sa opreasca cat pe august si inca in plus.Apoi mi a dat o pe sotie care a inceput sa jigneasca si sa spuna ca am lasat mizerie desi am lasat asa cum am venit,liber si curat si sa spuna ca I am tinut o luna cu cheia desi ei nu m au cautat pt asta.De atunci nu mai raspunde la nimic.Ce pot face in conditiile in care nu am contract si doar apometrele scrise de el pe o foaie . Am msg in care scrie ca vine sa ia banii de chirie si msg in care spune ca imi transmite restul de banii pana la sfarsitul lunii.Ma pot duce la politie??
Cel mai recent răspuns: Bebelooshy , utilizator 14:01, 5 Noiembrie 2016
Astfel de probleme se solutioneaza cu intelegere,cu inteligenta si cu toleranta
Recunoasteti ca si dv v-ati aflat in imposibilityate sa va deplasati la spatiul inchiriat pentru a solutiona problema garantiei
Dupa cum si dv nu ati putut da curs cererii ,poate si proprietarul nu a putut efectiv sa se prezinte
Se mai ridica inclusiv aspectul ca existand contract de locatiune incheiat intre parti,ar trebui sa existe inclusiv clauze asupra conditiilor si termenelor pentru reziliere contract-de regula informare oficiala cu 30-60 de zile in avans,or dv ati sunat direct proprietarul sa se prezinte pentru preluare chei imobil,pentru reziliere contract
Incercati sa solutionati amiabil,mai ales daca aveti rude care locuiesc in apropriere
Incerc sa rezolv pe cale amiabila dar nu am cu cine,pt ca nu mi se raspunde.A ramas ca vine sa facem contract si sa mi aduca tv intr o saptamana de cand m am mutat,lucru care nu s a intamplat.Neavand contract sg dovada ca am stat acolo ar fi cheile,cartela de la bloc,niste date de la apometre scrise de el pe o foaie, mesaje in care spune ca vine sa ia chiria sau ca rezolvam cu garantia pana la sfarsitul lunii si vecinii .Apoi mesaje trimise de mine in care il rog sa mi spuna o zi sa mergem la administratie sa vedem cu intretinerea si la care nu mi raspunde.Citeste msg si nu raspunde.Mie nu mi se pare normal sa mi retina 200 de euro pt max 200 de lei cat face intretinerea pe cele 2 luni.Din moment ce nu raspunde nici macar nu primesc vreo explicatie pt ce nu vrea sa mi returneze restul din garantie inteleg faptul ca vrea sa ma insele.Nu am de gand sa las lucrurile asa si daca in maxim o saptamana nu primesc nici un raspuns vreau sa fac ceva,insa nu stiu ce.Eu ce vina am ca el e neserios si nu vine sa scriem contractul si sa mi aduca ce a mai zis Deci in conditiile in care nu raspunde in cateva zile trecand deja o luna jumate de cand am plecat,ce pot face,cui ma pot adresa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasi dati afara si cu lucrurile retinute arysiso arysiso Buna ziua, Problema mea este urmatoarea .. Am inchiriat anul trecut in iulie printr-o agentie un apartament cu contract facut de ei si semnat de catre noi si ... (vezi toată discuția)
Plata citirii apometrelor: e corect să se pretindă dacă apartamentul nu este locuit? robertszanto robertszanto buna ziua! am fost plecat in strainatate si apartamentul meu a fost nelocuit pe aceasta perioada (18 luni), am anuntat asociatia de proprietari ca nu va ... (vezi toată discuția)
Locuiesc in chirie si am probleme cu proprietarii, ce demersuri pot sa fac ? dlcatalin dlcatalin Imi cer scuze pentru lungimea textului, dar doar asa poate fi inteleasa problema in toata complexitatea sau simplitatea ei. Am inchiriat un aparatament cu o ... (vezi toată discuția)