avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata citirii apometrelor: e corect să se pretindă ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata citirii apometrelor: e corect să se pretindă dacă apartamentul nu este locuit?

buna ziua!
am fost plecat in strainatate si apartamentul meu a fost nelocuit pe aceasta perioada (18 luni), am anuntat asociatia de proprietari ca nu va locui nimeni in apartament, ei au pus la cheltuieli o persoana, zicand ca asa se procedeaza.
revenind in tara domnul de la asociatie a venit pt citirea apometrelor si mi-a cerut plata retro pt citirea apometrelor pt fiecare luna pe perioada cat am fost plecat.
acum intrebarea mea: este corect sa trebuiasca sa platesc citirea apometrelor daca nu am locuit, deci nu am avut consum de apa, si nici nu s-au citit apometrele?
precizez ca si la gaz si curent am declarat consum zero si nu mi-a venit nimic de plata.
am sunat la firma care se ocupa cu facturarea apei si mi-au spus ca trebuie sa platesc pt ca ei trebuie sa proceseze in progam zeroul de la consum si sa trimita factura catre asociatie
Ultima modificare: Marți, 1 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 19:19, 30 Aprilie 2018
Impunerea de numar persoane in situatia in care apartamentul nu este locuit reprezinta abuz
Atat timp cat dv ca si proprietar anterior plecarii ati informat oficial asociatia de proprietari ca urmeza sa nu locuiasca nimeni in apartament,respectiv sa nu existe consum utilitati-impunerea c/v citire apometre este netemeinica si nelegala
Era normal ca asociatia la momentul informarii de catre dv sa vina sa incheie proces verbal cu index consum
Nu e tocmai legal sa se treaca o persoana daca apartamentul e nelocuit (si ati facut cerere in acest sens) dar poate ca la nivel de asociatie asa s-a hotarat si s-a acceptat pana acum.

Daca e vorba de apometre cu citire radio si asociatia e sub contract cu o firma care face citirea, trebuie vazut ce scrie in contract. Cel mai probabil e ca nu exista vreo precizare legata de prestarea serviciului de citire versus gradul de ocupare (locuire) a apartamentului unde sunt apometrele. Adica apometrele se citesc indiferent daca apartamentul e locuit sau nu.
Si chiar e normal asa din mai multe motive:
- tentativa de frauda - zic ca sunt plecat dar vin din cand in cand si consum apa la toaleta etc; sau am lasat cheile cuiva si consuma apa cand vine prin apartamentul meu;
- avarie fara inundatie - sa zicem ca s-a uitat un robinet de izolare deschis si s-a defectat plutitorul la bazinul de toaleta => curge continuu
- daca indecsii nu avanseaza luna de luna, e o dovada si un feedback f bun pt asociatie ca, intr-adevar, nimeni nu locuieste acolo.

Citirea apometrelor e ca un abonament la cablu TV. Platesti chiar daca nu te uiti la TV si singurul mod de a scapa de plata e sa reziliezi contractul si sa predai mediabox-ul (daca ai). Ar fi trebuit vazut ce scrie in contractul de prestare a serviciului de citire si procedat in consecinta, probabil trebuia debransat apartamentul si izolat cu dopuri sigilate.
@robertszanto
A-ți procedat corect să anunțați că plecați ( dar dovadă există un p.v. ) astfel cum se justifică că apăreți cu o persoană la intreținere .
Dacă nu greșesc este posibil ca la dv. in asociație să existe un contract de prestări servicii pt. citirea apometrelor și atunci este normal să plătiți acel serviciu chiar dacă nu a locuit nimeni in ap. insă nu plătiți și consumul de apă dacă nu a locuit nimeni .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare facturi intretinere serena82 serena82 Am o problema mai complicata legata de un apartament inchiriat. Totul a pornit de la faptul ca din ianuarie 2008 pana la expirarea contractului de inchiriere ... (vezi toată discuția)
Zero persoane la intretinere gabrieladlu gabrieladlu Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti la problema mea in ceea ce priveste asociatia de locatari. Detin un aprtament proprietate personala si nu este locuit, este ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa. asociatia de proprietari tikipch tikipch Buna seara, Sunt plecat din tara din luna aprilie 2016 si am facut cerere la asociatia de proprietari precum nu mai locuiesc in apartamentul meu. In luna ... (vezi toată discuția)