avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt proprietara unui apartament la parter in care nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt proprietara unui apartament la parter in care nu locuieste ...

Sunt proprietara unui apartament la parter in care nu locuieste nimeni. Din luna iulie pana in decembrie nu a locuit nimeni, deci a fost acelasi consum. La un interval din dec pana in anul urmator, s-au inregistrat pierderi de aproape 393mc pe apometrul meu, care, normal, mi se pun mie ca proprietar. Care sunt posibilitatile ca apometrul sa nu dea citirea corecta , ca nu imi explic, nu a locuit nimeni. Stiu ca s-a facut reparatie la pompa de presiune care e in fata apartamentului. Robinetul principal nu a fost inchis. Nu am defectiuni in apartament.Cum ar fi trebuit sa curga 400000l in 6-7 luni, ca nu am gasit nimic deschis. Ma gandesc la posibilitatea ca au reparat pompa, s-a dat drumul la presiune si la mine s-a dereglat apometrul sau s-a declansat ceva in baie sau bucatarie. Am constatat ca si robinetul din bucatarie s-a stricat, acesta neavand nici o problema cand am lasat ap in urma cu un an. Exista pierderi si la apometrul general, si la mine. S-a schimbat administratorul recent si i s-au transmis doar pierderile mele, celelalte pierderi mi se spune ca au fost recuperate la citirea contoarelor, pierderile totale au fost in jur de 1200l. Se pot pune sub pres aceste pierderi de la contorul general? Si cum aflu daca compania care a facut reparatia la pompa de afara nu mi-a adus prejudiciu.
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2025
Grape, utilizator
Cel mai recent răspuns: Grape , utilizator 16:54, 6 Februarie 2025
Pueti verifica daca inregistreaza cat de cat corect apometrul cu o galeata sau il puteti duce la metrologie.
Poate este o eroare de transmitere index.
Am incercat, se pare ca nu e eroare
1. In momentul in care parasiti locuinta pe o perioada mai mare de timp, este absolut necesar s[ inchideti robinetii generali, adica izolati instalatia dvs. Din ce cauza nu ati facuto ? Se pare ca acum tre' sa dam cu presupusu...
2. Daca nu ati locuit pe o perioada mai mare de timp, probabil ca ati intocmit o notificare/cerere prin care anuntati asociatia de acest lucru; mai mult, in documentul adresat asociatiei, trebuie sa indicati indeccsii apometrelor;
3. In situatia descrisa - ca nu ati locuit o perioada mai mare de timp - bine ar fi fost sa lasati pe cineva (ruda, vecin, etc.) sa aiba in grija locuinta dvs. Ganditi-va ce s-ar fi intamplat sa aveti o inundatie sau alt eveniment neprevazut !!!
4. Tot in aceeasi situatie, trebuia ca cineva sa urmareasca lista de plata si sa va comunice eventualele "derapaje", situatie in care dvs. ati fi putut contesta cheltuielile repartizate;
5. O mare vina, consider ca o are si as. prop. - In ce baza v-au fost repartizate costurile lunare?
6. Adresati-va in scris asociatiei si poate ajungeti la o intelegere cu dansii. Incercati sa tineti cont de cele scrise mai sus !

Multumesc pt raspuns! 1. Sunt constienta ca am gresit ca nu am inchis apometrul principal, l-am lasat asa de 5 ani si nu am avut niciodata vreo problema, asta nu insemna ca nu se putea intampla. 2. Am intocmit notificare in care am anuntat asociatia ca nu locuieste nimeni la ap, insa, mi s-a cerut o citire atunci cand am trimis pe cineva si a fost aceeasi citire. Uneori mi se adaugau 5 mc de plata. 3. Nu am rude in orasul respectiv, iar vecinii nu au fost interesati sa aiba in grija locuinta. 4. Asta intreb si eu pe vechiul administrator, de ce nu s-a urmarit citirea la apometrul general pt a se observa pierderea, si daca a stiut de pierderi, de ce nu s-au investigat. Din start mi s-au pus 50mc de plata, iar apoi lunar cred ca mi s-au pus mai mult de 20mc de plata pe care am refuzat sa ii platesc pana se ajunge la o concluzie.
Recent, am aflat ca luna trecuta a fost o alta pierdere la contorul general, din cauza unei pompe de presiune, in jur de 888mc pe care sperau sa mi-o puna tot mie, dar am inchis robinetul si nu s-a mai inregistrat nimic. Aceasta pierdere va fi repartizata tuturor timp de 10 luni, insa mie mi s-a refuzat repartizarea pierderii pe o perioada mai lunga. In plus, trebuie sa mai platesc si aceasta pierdere recenta la contorul general.
Asociatia nu considera ca trebuie sa faca ceva in privinta asta pt ca inregistrarea s-a facut pe apometrul meu.
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2025
Grape, utilizator
Asociatia nu considera ca trebuie sa faca ceva in privinta asta pt ca inregistrarea s-a facut pe apometrul meu.

Total fals.
Doar as. prop. are contract de furnizare apa potabila cu acel furnizor, deci nu exista sa vi se rpartizeze dvs. atat de mult.
consider ca la conducerea as. prop. sunt niste nepriceputi, ca sa zic asa, mai bland...
Faceti contestatie peste contestatie, eventual mai aveti solutia de a va adresa Primarului localitatii dvs.
Ar mai fi solutia chemarii in instanta, dar aici o sa oblige asociatia la o expertiza tehnica si aici au sa piarda.
V-am zis - greseala dvs. a fost ca nu ati inchis robinetele principale. Mai verificati indecsii, poate si aici aveti surprize. Daca aveti un vas de toaleta care are pierderi, atunci este o mare problema. Reparati-va de urgenta pierderile si dati luna de luna indexul la asociatie - chiar daca este acelasi ( in lipsa consumului).

Alte discuții în legătură

De ce platesc pierderile de apa, daca am apometre traianp traianp Buna ziua De cateva luni ma confrunt cu urmatoare situatie in cadrul asociatiei de proprietari unde locuiesc la apa rece sunt incarcat in fiecare luna cu 1, ... (vezi toată discuția)
(ne)plata pierderi apa rece silviu1975 silviu1975 Buna ziua, in cadrul Asociatiei noastre s-a hotarat ca pierderile de AR sa fie platite de catre toti proprietarii, functie de consumul fiecarui apartament. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! la prima citire (4 saptamani) dupa schimbarea contorului ... ddaann2000 ddaann2000 Buna ziua! La prima citire (4 saptamani) dupa schimbarea contorului casei de catre Apa Nova (Bucuresti), s-a constatat un consum foarte mare. O echpa de la ... (vezi toată discuția)