avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recalculare facturi intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recalculare facturi intretinere

Am o problema mai complicata legata de un apartament inchiriat. Totul a pornit de la faptul ca din ianuarie 2008 pana la expirarea contractului de inchiriere (noiembrie 2008) nu am mai locuit in acel apartament si nici nu am dus citirea repartitoarelor si apometrelor pentru lunile martie, aprilie si mai. Drept urmare, cei de la asociatie si de la repartitoare mi-au pus din oficiu apa rece, calda si caldura pentru lunile respective. In luna iulie, am depus o cerere de recalculare a facturilor la caldura si la apa, deoarece eu nu consumasem nimic (drept dovada, indicii din ianuarie 2008 sunt aceeasi cu cei din noiembrie 2008) in care am precizat si faptul ca nu locuiesc efectiv in apartament. Cei de la repartitoare au calculat suma ce trebuie regularizata in prima luna in care se va consuma caldura abia luna aceasta cand mi-a expirat contractul de inchiriere, desi cererea a fost depusa in iulie, insa cei de la asociatie abia au primit cererea depusa in acest sens si nici nu mi-au semnat-o ca sa am vre-o dovada ca am depus-o, ca sa nu mai spun ca de recalculat facturile nici nu vor sa auda.
Din cate stiu eu, intra in atributiile asociatiei de proprietari sa rezolve orice cerere legata de facturile pe care le emit, dar as vrea sa va intreb totusi daca exista o reglementare legislativa in acest sens. Unde se pot face reclamatii impotriva asociatiei de proprietari?
Se pot pune penalizari pentru ceva ce nu s-a consumat si pentru care am adus dovada (fisa de citire)?
In plus, au trecut din oficiu o persoana la intretinere incepand cu luna august, fara ca eu sa le fi spus ceva si de fiecare data cand merg acolo imi spun sume diferite pe care le-as avea de platit. Mentinez faptul ca din ianuarie nu am mai platit nimic deoarece nu am locuit acolo.
Va rog luminati-ma in aceasta problema !
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:22, 18 Noiembrie 2008
Vina pentru neplacerile pe care le aveti acum va apartine daca nu ati comunicat administratorului sau presedintelui ca nu veti mai locui in apartament. Ca administratorul v-a calculat asa cum o face de obicei, intretinerea avand in vedere ca ati fi locuit acolo iarasi nu e decat vina Dv.
Imi pun intrebarea de ce atunci cand ati plecat din apartament nu v-a interesat ce lasati in urma, iar acum vreti sa dati asociatia in judecata? Mi se pare ca ar trebui sa aveti o atitudine mai putin razboinica si sa incercati sa aveti o discutie amiabila cu administratorul; poate asa il veti indura sa va recalculeze cotele de intretinere. Atitudinea lui este un raspuns la atitudinea Dv. fata de aociatie.
Normal ar fi sa recalculeze cotele de intretinere, dar tinand cont ca suma intretinerii este o interminabila discutie pe tema "e prea mare intretinerea", administratorul prefera sa nu va recalculeze Dv., care oricum veti pleca de-acolo, decat sa aiba discutii cu cei care raman.
Puteti sa va adresati la primaria de care apartine blocul, la biroul pentru coordonarea asociatiilor de proprietari. Slabe sperante, insa. Incercati totusi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caldura estimata pe apartament nelocuit ContSters114803 ContSters114803 Datele problemei pe scurt: am cumparat un apartament , suprafata utila 45mp, n-a fost locuit de cand l-am luat, nu este locuit si nici nu va fi pana ... (vezi toată discuția)
Urgent : penalizari la intretinere pentru ceva neconsumat serena82 serena82 Am o intrebare urgenta : daca mi s-au trecut din oficiu niste indici la apa rece, calda si caldura deoarece eu nu am dus citirea la timp pt ca nu am mai locuit ... (vezi toată discuția)
Abuz privind factura de caldura gicu73 gicu73 In perioada lunilor martie,aprilie,mai - 2011 la factura de caldura mi-a fost facturate sume mari de bani cu mult peste consumul real,in acest sens,in luna ... (vezi toată discuția)