avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Urgent : penalizari la intretinere pentru ceva ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Urgent : penalizari la intretinere pentru ceva neconsumat

Am o intrebare urgenta : daca mi s-au trecut din oficiu niste indici la apa rece, calda si caldura deoarece eu nu am dus citirea la timp pt ca nu am mai locuit practic in acel apartament, pot plati penalizari pentru acei indici neconsumati si dovediti?
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 22:09, 18 Noiembrie 2008
Da. Penalizarile se calculeaza pentru cote de intretinere neplatite. In cel mai bun caz vi se poate recalcula intretinerea. Justificarile ulterioare nu tin loc de o atitudine corecta pe care ar fi trebuit s-o aveti, anuntand ca plecati din apartament si venind sau trimitand pe cineva in locul Dv. sa predea citirea indecsilor si sa plateasca ce e de platit.
penalitatile le platiti pentru neplata intregii cote de intretinere, nu numai pt neplata consumurilor la apa calda si rece, si caldura, cel mai probabil din cauza ca ati fost nemultumita de inregistrarea acelor indici ai aparatelor de masura. conform legii 230, chiar daca faceti CONTESTATIE SCRISA la calculul intretinerii, sinteti obligata sa platiti intretinerea pe luna respectiva, urmind ca prin aprobarea contestatiei sau prin cistigarea unui proces cu asociatia pe tema respectiva sa fie rafacute calculele in favoarea dvs
cel mai simplu ar fi ca sa dati de acum valoarea 0 la indicii aparatelor de masura (repartitoare sau apometre) si sa consumati pina ajungeti la valoarea care v-a fost impusa, urmind ca sa dati apoi IN MOD REGULAT SI LA TIMP valorile consumurilor respective

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri intretinere-calcul apa vs cititre apometre oanabomboana24 oanabomboana24 As dori daca se poate sa ma ajutati cu o informatie.Stau in apartamentul matusii mele in Ploiesti, (Str. Barcanesti) cu 2 camere. Apartamentul este dotat cu ... (vezi toată discuția)
Calcul intretinere si penalitati intarziere unique636 unique636 Buna ziua Locuiesc cu chirie si am restanta la intretinere pe mai multe luni dar am achitat o parte destul de semnificativa. Intrebarile mele sunt: 1. ... (vezi toată discuția)
Recalculare facturi intretinere serena82 serena82 Am o problema mai complicata legata de un apartament inchiriat. Totul a pornit de la faptul ca din ianuarie 2008 pana la expirarea contractului de inchiriere ... (vezi toată discuția)