avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale prescriptie stabilire impozite
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

prescriptie stabilire impozite

O parere sau o explicatie va rog din partea cuiva avizat.Daca o persoana fizica are un cvc pe un teren din anul 2000 si nu l-a prezentat pana acum in 2011 la impozite si taxe pentru a plati impozitul pe acest teren, care este perioada corecta pentru care trebuie sa plateasca impozit?!
Multumesc...
Cel mai recent răspuns: Diana Ben Othmane , Avocat 19:31, 13 Noiembrie 2011
dc nu a deschis rol la adm financiara prescriptia este intrerupta pentru ca se considera ca debitorul isi sustrage bunurile de la urmarire,administratia nu stie de existenta bunului, daca terenul ar fi avut rol fiscal termenul de prescriptie este de 5 ani,dc il inscrieti acum pe langa amenda plati impozitul din urma
Multumesc,insa scuzati-mi insistenta: nu a avut deschis rol fiscal, deci va trebui sa plateasca impozitul din anul 2000?(imi da batai de cap art.91 din C.P.F.).Daca avea rol fiscal ar trebui sa plateasca din acest an?
il va obliga la plata retroactiva din momentul in care a devenit prop terenului,adica din 2000,este spre ex si cazul pfa ului care se declara mai tarziu dar plateste din mom autorizarii retroactiv
Multumesc inca o data, va doresc o seara buna!
asemenea si dvs:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea impozitului datorat primariei soranya soranya In citi ani se presctiu sumele neachitate, datorate, ca impozit pe cladiri si teren?Care este temeiul legal? (vezi toată discuția)
Impozitare retroactiva dorels dorels Buna ziua. Am un teren dobandit in anul 2009 pe care, din diverse motive, nu l-am declarat la fisc. Acum doresc sa il vand. Solicitand certificatul fiscal de ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite aberante ElenaMarius ElenaMarius Buna ziua Impreuna cu sotia detinem o casa si mijloace auto in sect 5 Pentru ca acum peste 10 ani am cumparat impreuna cu un prieten terenul am facut si ... (vezi toată discuția)