avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxe si impozite aberante
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxe si impozite aberante

Buna ziua
Impreuna cu sotia detinem o casa si mijloace auto in sect 5
Pentru ca acum peste 10 ani am cumparat impreuna cu un prieten terenul am facut si dezmembrarea si accesul se face pe u drum in cota parte indiviza.
Totul a fost declarat la acel momemt in termen. Apoi am platit in fiecare an impozite de la 8 pana la 15 milioane pe an conform deciziilor de impunere care ne soseau sau a celor care le obtineam de la ghiseu.
Dar anul acesta am primit o somatie insotita de titlu executoriu pentru o suma de 2000 lei pentru drumul de acces pentru care nu am platit.
Mentionez ca drumul reprezenta un impozit de 15-20 lei pentru fiecare pe an.
Poate ca au dreptate ca nu am platit, dar in actele de impunere nu era niciodata specificata suprafata pentru care eu platesc. Ei sustin ca eu trebuia sa solicit expres pentru terenul acela impunerea, de parca puteam sa-mi inchipui vreun moment ca cei cativa metrii de teren nu sunt inclusi in rolul meu. Mai mult in 2009 am solicitat un certificat fiscal care mi s-a eliberat. De ce nu s-au sesizat atunci?
Am depus contestatie in instanta. Acum astept.
Intre timp la adm financiara dupa cateva discutii au zis ca sparg rolul in doua si m-au separat de sotie, dar ei sustin ca a trebuit sa puna penalitatile de acum 14 ani pana in prezent.
Nu exista termen de prescriptie ? Nu e normal daca se sparge rolul acum sa fie de acum inainte de plata?
Nu mai inteleg nimic. Platesc 10-15 mil pe an impozit inainte de termenul de plata si apoi vin penalitati si amenzi auto(achitate in fapt) de acum 5 - 14 ani.
Ce se intampla in tara asta ?
Cel mai recent răspuns: Mariana Lazar , Avocat 23:27, 2 Noiembrie 2014
in cazul de fata termenul de prescriptie este de 5 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata impozitului stancalaura stancalaura Buna ziua. Am o problema mare cu imobilul mamei mele. Aceasta nu si-a platit impozitul de apoape 15 ani, si pe deasupra nici macar nu figureaza la primarie ... (vezi toată discuția)
Prescriptie stabilire impozite cezaryna cezaryna O parere sau o explicatie va rog din partea cuiva avizat.Daca o persoana fizica are un cvc pe un teren din anul 2000 si nu l-a prezentat pana acum in 2011 la ... (vezi toată discuția)
Plata impozit teren agricol extravilan.penalitati macvio53 macvio53 Am fost instiintat de catre primarie ca am de platit o suma apreciabila reprezentand impozitul si penalitatile din 2007 pana in prezent pentru un titlu de ... (vezi toată discuția)