avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj urgent??
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj urgent??

Sora mea a divortat in acest an,fostul soț a parasit domiciliul mai bine de un an si jumătate acum s-a hotărât să revină înapoi.Știm că are dreptul la locuință deoarece este un bun dobândit în timpul căsătoriei,el este un tip turbulent și a mai avut probleme cu poliția,întrebarea mea este Ce trebuie să facă sora mea să se ducă la poliție și să scoată un ordin de restricție până ajung la partaj?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 22:23, 13 Noiembrie 2011
Nu se pot obtine ordine de restrictie in Romania. Nu exista legislatie pentru asa ceva.
Poate intra în mod abuziv în casă?
Va referiti la o posibilitate practica sau la una legala?
Ceea ce este abuziv, nu este legal, asadar din punct de vedere legal nu poate.
Din punct de vedere practic, nu stiu sa va raspund.
Depinde de tipul usii, de tipul incuietorii, de cat de puternic este el si de cat de plapanda sora dvs., etc.
Daca va incerca sa intre cu forta in casa, sunati la serviciul de urgenta 112.
Fostul soț si-a anunțat revenirea prin intermediul vecinilor nu a contactat-o.Poate intra așa pur și simplu în casă când dorește el mai ales când sora mea este la serviciu?Mentionez că încuietoarea a fost schimbată în momentul plecării acestuia
Daca nu are chei de la usa de la intrare, ca sa patrunda in casa va trebui sa sparga incuietoarea, savarsind astfel infractiunea de violare de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Barbatii au dreptul la protectie? Sergiu92 Sergiu92 Buna ziua! Descriu urmatoarea situatie: un cuplu care are in proprietate comuna 2 imobile -un apartament si o casa la sat- divorteaza. Nu fac partajul din ... (vezi toată discuția)
Renovare imobil comun ContSters388016 ContSters388016 Salutare , impreuna cu alti 2 copropietari detin un imobil , fiecare dintre noi detine cota de 1/3 . Unul dintre copropietari locuieste singur in acest imobil ... (vezi toată discuția)
Spargere lacate pentru acces in casa coproprietate claudiu07 claudiu07 Buna dimineata, Am un proces pe rol pentru o mostenire intr-un sat din Romania. Unchiul meu este principalul oponent cu care ma judec si nu reusesc sa ma ... (vezi toată discuția)