avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare-cumparare cu clauze si succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare-cumparare cu clauze si succesiune

buna dimineata,am si e 2 intrebari daca ma puteti lamurii,eu am un act de vanzare cumparare cu clauze de la o sora a bunicii si am inteles ca trebuie acum dupa dece sul ei sa fac succesiunea,de ce trebuie sa o mai fac daca am acest act si in ce consta acest lucru si cat dureaza?va multumesc ,
Cel mai recent răspuns: ContSters229336 , utilizator 20:20, 14 Noiembrie 2011
Buna ziua !
Succesiunea are ca obiect totalitatea bunurilor detinute de defunct (activul) cat si datoriile acestuia (pasivul) . In masura in care , pe langa imobilul detinut de defuncta , aceasta mai detinea si alte bunuri /datorii , trebuie dezbatuta mostenirea de pe urma acesteia . In masa succesorala nu intra imobilul de care faceti vorbire ( cel pe care mentionati ca s-a efectuat act translativ de proprietate ) .
buna ziua,asa m-am gandit si eu dar notarul a spus ca trebuie sa fac succesiunea pe actul de v-c ,
isabellas a scris:

buna ziua,asa m-am gandit si eu dar notarul a spus ca trebuie sa fac succesiunea pe actul de v-c ,

Sigur e notar ??? exista vreun amanunt pe care nu l-ati mentionat , de natura sa schimbe radical speta ?
,buna seara,da,sigur e notar,am fost la notar ptr o alta traba si tinand cont de decesul recent al sorei bunicii,am intrebat daca imi poate strica cineva acest act de v-c cu clauze si mi-a spus ca orice ruda a decedatei il poate strica si ca pot incepe succesiunea pe acest act,problema mea este ca pe cine sa chem la succesiune ptr ca toata chestia este aberanta,am act de v=c unde scrie clar ,vand sotilor ,,,,,are si suma pe el si o clauza de intretinere ,iar eu avand grija de decedata,ea murind in spital dupa o operatie,am platit operatia si am chitante pe placutele de sold,inmormantare,autopsie etc,sunt f derutata si chiar nu inteleg nimic,va rog dati-mi un sfat,si cine imi poate strca actul de v-c,va multumesc,mentionez daca ajuta cu ceva ca am si intabularea facuta,deci totl este in ordine,iar decedata la randul ei a avut act de vanzare cumparare de la parinti.,decedata adica sora bunicii mele,nu a fost casatorita niciodata si nu are copii,
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
ContSters229336, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare-cumparare cu clauze ContSters229336 ContSters229336 BUNA SEARA,AM SI EU O INTREBARE,DACA MA PUTETI AJUTA SI ANUME DACA SE POATE STRICA UN ACT DE VANZARE-CUMPARARE CU CLAUZE DE INTRETINERE?ACUM 9 ANI O SORA A ... (vezi toată discuția)
Contract vinzare-cumparare problema ??? nelu_nedi nelu_nedi buna ziua.. sunt posesorul unui act de vinzare -cumparare incheiat intre mine si fratele meu, actul nu are nici o clauza si este scutit de or ce sarcina si ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate ionut6829 ionut6829 as vrea sa stiu cu bunavointa d-vstra daca exista si alte metode de a obtine un titlu de proprietate in afara celor dobandite prin act de vanzare cumparare .de ... (vezi toată discuția)