avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

as vrea sa stiu cu bunavointa d-vstra daca exista si alte metode de a obtine un titlu de proprietate in afara celor dobandite prin act de vanzare cumparare .de fapt cam ce m-ar interesa pe mine o sa spun in propozitiile urmatoare : un act de vanzare cumparare imi depaseseste ca sa zic asa bugetul . pot obtine un titlu de proprietete in urma unei donatii sau mai stiu si eu oricarui alt mijloc asupra unei proprieteti din partea mamei mele in situatia in care tatal este decedat si mai am si frate si sora ? chiar daca acest titlu poate fi ulterior atacat in instanta . tin sa specific ca fratele si sora nu ar avea nimic impotriva acestui demers
Cel mai recent răspuns: ionut6829 , utilizator 21:11, 20 Septembrie 2011
Obtinerea unui proprietati ca despre asta este vorba in propozitie se poate face prin contracte transaltive de proprietate: vanzare cumparare, donatie, intretinere, renta viagera. Proprietatea mamei dvs care urmeaza a va fi transferata este a mamei in intregime adica bun propriu? Daca este bun comun cu tatal dvs , dupa tatal dvs ati facut succesiune?
mmmmm greu de spus ptr ca la data decesului tatalui meu nu era facuta succesiunea dupa tatal lui adica bunicul meu dar proprietatea despre care vorbesc este bun comun al parintilor mei dar eu as vrea sa stiu daca exista si alt mod de a beneficia de un titlu de proprietate in afara de act de vanzare cumparare de la mama mea cu acordul fratelui si sorei mele. tin sa mentionez ca un act de vanzare cumparare imi este greu de realizat din motive fibnannaciare
dvs vorbiti acum teoretic...caci parctica in acest caz ne ..omoara!
Daca este bun comun al parintilor si nu s a facut succesiunea trebuie facuta! Altfel nu se poate instraina nimic!
Si daca e asa cel mai bine este sa faceti succesiunea si partaj in care mama dvs si fratii cedeaza partea lor din proprietate dvs. Sau daca nu mai sunt alte porpietati si alte bunuri in masa succesorala si mama dvs si fratii nu doresc nimic, sa faca renuntare la succesiune si totul va revine dvs. Atentie renuntarea se face pentru orice bunuri din masa defunctului prezente si viitoare, deci dansii nu vor mai avea drept la nimic de la tatal dvs niciodata!
Asta ar fi varianta cea mai ieftina.. platiti succesiunea tatalui, dara daca bunicul dvs nu are succesiunea facuta trebuie sa faceti doua succesiuni succesive emitandu se un singur act de mostenitor. Iar apoi partaj daca nu renunta ceilalalti mostenitori.

Nu exista solutie ieftina orice act se taxeaza la valoarea expertizelor imobiliare notariale. Indiferent de ce act faceti mostenire, vanzare, donatie, etc.

multumesc !! ma gandeam ca totusi o doantie sau altceva in afar de act de vanzare poate fi mai putin costisitor . din punct de vedere al pretentiilor fratilor mei nu s-ar pune problema ei ar fi de acord de aceea am si zis ca indiferent ce ar fi nu ma deranjeaza chiar daca ulterior poate fi contestat in istanta
Pt asta tb facuta succesiunea! Daca este bun comun al paritilor. Daca era bun propriu al mamei puteati... Dar asa trebui facute succesiunile si ca sa va mai tai si mai mult din elan daca bunicul a decedat de mai bine de 2 ani veti plati si impozit de 1% la masa succesorala calculat.
In alta ordine de idei, la donatie sa stiti ca nu platiti impozit dar restul sunt aceleasi cheltuieli ca la vanzare. Si nu platiti impozit ca sunteti rude de grad I.
La fel la orice act translativ de proprietate. Onorariile nu difera !

Stiti cum e cand vrei sa te carpesti...mai mult te rupi!

Alte discuții în legătură

Donatie sau contract de vanzare cumparare? vio_popescu vio_popescu Buna ziua, Sotia mea are o situatie juridica de rezolvat si as dori sa va cer parerea, in numele ei: Parintii sotiei sunt proprietarii unui apartament, ... (vezi toată discuția)
Vinzare sau donatie !? sleo sleo buna ziua tuturor ! ca mai tot romanul mai devreme sau mai tarziu te lovesti de acte,notar ,etc. se poate sa primesc si eu un sfat sau chiar o ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am următoarea situație. suntem 2 frați, mama este ... marycriss marycriss Bună ziua. Am următoarea situație. Suntem 2 frați, mama este în viață iar tatăl meu a murit. Succesiunea după tata a fost facută ( atat mama cat si ... (vezi toată discuția)