avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura 2012

Buna ziua tuturor, sunt unul dintre cei care s-au trezit mai tirziu sa dea examen la magistratura, cu toate ca indeplineam conditiile de ceva vreme.

Am participat si eu la examenul de anul acesta din 13 noiembrie, sincer nu m-am pregatit decit o luna si o sa il pic cu brio.

Am mers mai mult la examen dupa principiul (poate gresit , dar acestea sunt imprejurarile) ca este un examen pe care nu pot sa il iau din prima, din 2 motive :
1- nu pot sa spun ca am timpul (servici , famile cu 2 copii) sa tocesc non stop 3-6 luni, si , chiar daca l-as avea consider ca acest examen necesita o aprofundare sistematica a cunostintelor (trebuie sa gasesti logica legiuitorului coroborata cu hotararile date de instante ulterior, si nu sa inveti ca un papagal ca ulterior sa nu stii ce si cum sa aplici - natura serviciului m-a invatat ca legile romanesti lasa prea mult loc la interpretare, iar in unele chiar daca exista incadrarea in continutul lor aceasta se aplica defectuos)
2- trebuie sa te obisnuiesti cu ”febra examenului” , desi auzind de la altii care au mai dat axamenul ca nu trebuie sa te intorci asupra raspunsurilor la intrebari , eu am comis si gresala asta (cind am trecut raspunsurile, la 4 spete si 6 intrebari am inlocuit raspunsurile care ulterior s-a dovedit a fi cele corecte , deci -1,6)

Personal sper sa se dea examen si in 2012 cind o sa fiu , zic eu acum , mult mai pregatit.

In ciuda superstitiilor ca acesta a fost ultimul examen de acest fel , am facut o analiza a posturilor scoase la concurs in ultimii ani, dupa cum urmeaza :

concurs noiembrie 2008
35 posturi jud - 218 inscrisi - 6,2/loc, dupa examen s-au ocupat toate locurile
54 posturi proc - 437 inscrisi - 8/loc , dupa xamen s-au ocupat 34 locuri

concurs martie 2009
70 posturi jud - 789 inscrisi - 11,2/loc, dupa examen s-au ocupat toate locurile
60 posturi proc - 438 inscrisi - 7,3/loc , dupa xamen s-au ocupat toate locurile

concurs noiembrie 2009
70 posturi jud - 689 inscrisi - 9,8/loc, dupa examen s-au ocupat 55 locuri
50 posturi proc - 503 inscrisi - 10,6/loc , dupa xamen s-au ocupat 28 locuri

concurs martie 2010
85 posturi jud - 858 inscrisi - 9,6/loc, dupa examen s-au ocupat toate locurile
62 posturi proc - 617 inscrisi - 9,9/loc , dupa xamen s-au ocupat toate locurile

concurs noiembrie 2010
60 posturi jud - 850 inscrisi - 14,1/loc, dupa examen s-au ocupat toate locurile
50 posturi proc - 638 inscrisi - 12,8/loc , dupa xamen s-au ocupat toate locurile

concurs noiembrie 2011
20 posturi jud - circa 600 inscrisi - 30/loc, dupa examen s-au ocupat ??? locuri
20 posturi proc - circa 730 inscrisi - 36,5/loc , dupa xamen s-au ocupat ??? locuri

si am ajuns la concluzia ca examenul a devenit mai greu de la an la an atit din prisma concurentei cit si a intrebarilor puse, deci cei admisi merita pe deplin posturile respective, felicitandu-i cu aceasta ocazie pentru munca depusa.

Ar fi pacat sa nu se mai sustina examen si la anul, deoarece cred ca gradul de pregatire al concurentilor creste de la an la an , intervine motivarea (o sa iau la anul) iar cei care nu au luat , la locul de munca au o conduita si o pregatire profesionala juridica mult mai adecvata cerintelor postului.
Daca vreti, este un fel de domino (ofiter de politie judiciara pregatit / avocat pregatit rezulta greseli mai putine, un curs al justitiei mai rapid , procurorul efectueaza urmarirea penala completa repede si bine, judecata se termina mai repede si Romania nu mai va fi sanctionate la CEDO ca si pina acum)

In cazul in care se va sustine examen prin INM, atat eu dar (cred) si o buna parte din restul concurentilor nu vor aplica pentru aceasta solutie in primul rind din motive financare, deoarece multi au familii, ipoteci neputand sa faca fata cu bursa de la INM. In aceasta ipoteza multi oameni pregatiti (poate si cu experienta in domeniul juridic deoarece stiti cum e ”teoria ca teoria , dar practica te omoare”)vor prefera sa ramina la actualul loc de munca.

Personal astept hoatararea CSM de luna viitoare, cu privire la calendarul estimativ al concursurilor si examenelor organizate in 2012
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
Sakura77, utilizator
mariana_en a scris:

ela, ai invatat din boroi?pentru ca mie treaba cu suspendarea mi se pare trasa de par...concret:
27 G1: varianta a de raspuns nu e corecta. instanta NU TREBUIE sa suspende judecata daca s-a admis o cerere de stramutare; daca deja s-a admis, o sa trimita dosarul unde ii spune instanta superioara..iar anterior admiterii cererii, instanta care solutioneaza cererea de stramutare POATE sa dispuna suspendarea



dar la 27 G1 ai doar varianta B corecta, varianta a nu este corecta pe motivele spuse de tine. ma uit eu gresit la barem?!

eu am facut alta porcarie - 14 G1 nu am trecut varianta b ca fiind raspuns corect, pt ca am interpretat ca 'reparatiile necesare' sunt cele care cad in sarcina locatarului (adica zugraveli etc, aferente locuirii) asadar nu poate cere rezilierea fiind in culpa..dar cred ca asta-i logica lui udroiu aplicata la boroi...si e doar am despicat eu firul in 4.
Ultima modificare: Luni, 27 August 2012
ela_e, utilizator
ela_e a scris:

poena a scris:

@ poena: o intrebare poate avea una sau 2 variante corecte de raspuns; daca sunt 2 rasp corecte si nu ai dat decat unul, punctaj 0...


Pai nu pot fi chiar trei raspunsuri corecte ? In regulamentul de organizare a examenului am vazut ca scrie la art. 15 \" ... fiecare raspuns corect primeste 1 punct ... \" din acest motiv am intrebat , pe considerentul ca o intrebare poate avea 1 , 2 sau 3 din raspunsuri corecte . Nu mi se pare corect sa nu punctezi un raspuns corect doar pe motivul ca nu ai indicat si un alt raspuns de asemenea corect in cadrul aceleiasi intrebari . In fine , asta e ...



nu am regulamentul in fata, dar cred ca citezi trunchiat ...'fiecare raspuns corect primeste un punct' are in vedere numarul de intrebari. sunt 100 de intrebari cu 100 de raspunsuri corecte, iar un 'raspuns corect' la o intrebare inseamna un raspuns complet corect (adica poti avea un singur enunt corect si daca l-ai 'bifat' ai punctul, poti avea doua enunturi corecte si doar daca le 'bifezi' pe amandoua ai un raspuns corect, 'jumatate' de raspuns este cotata 0 )

sper ca am fost cat de cat clara acum. nu exista 3 variante de raspuns corecte la o intrebare. la un astfel de concurs, putem intelege de ce 'regulile jocului' sunt astea si in aceste circumstante consider ca este o modalitate de punctaj ce nu lasa loc echivocului.


Multumesc de raspuns . Banuiam ca prin expresia "fiecare raspuns corect primeste 1 punct" se "traduce" in "fiecare intrebare la care s-a raspuns corect si complet primeste 1 punct" dar doream sa aflu si alta parere ! Pacat ca e asa ... se pune semnul egal intre raspuns partial corect si raspuns gresit total . In primul caz tot ai stiut ceva dar care nu valoreaza nimic mai ales ca unele raspunsuri nu se exclud reciproc si uneori nici nu trebuie sa fie indeplinite cumulativ.
ela, mi-oi fi notat eu gresit...m-au naucit cu temperaturile...am pierdut cativa litri de apa in cele 3 ore..ca mai mult nu am rezistat...si eu nu am kg de prisos:)
cati canditati vor fi luat peste 7? sa fie mai multi de 100? voi ce spuneti?....ma refer la concursul direct..
Ultima modificare: Luni, 27 August 2012
ContSters262740, utilizator
marallaby a scris:

cati canditati vor fi luat peste 7? sa fie mai multi de 100? voi ce spuneti?....ma refer la concursul direct..



tu ce punctaj ai??? :)

in anii trecuti - cei normali, nu nov 2011 - cred ca au fost in medie procuror si judecator vreo 130 de note peste 7...asa, ochiometric, nu am facut statistica

la inm sunt vreo 3000 candidati si de regula vreo 400 de note peste 7, iar noi vreo 1200 ceea ce proportional ar trebui sa dea vreo 100-150 de note peste 7. mie mi s-au parut destul de grele subiectele, chiar comparand cu alti ani inm.

mai sunt si celelalte 2 probe a caror pondere s-a marit de anul acesta si afecteaza, zic eu, clasamentul final, mai ales cand incerci sa lupti si pt un loc acasa sau cat mai aproape de casa (pt cei cu familie ce nu se pot dezradacina de tot). e un start, o batalie, dar mai este...

nu stiu concret ce sa zic de note - vad ca se aduna greu aici oamenii sa spuna ce au facut - nu stiu daca am aflat mai mult de 10 note din macar 100 peste 7. anul trecut erau aproape toate notele adunate si isi 'imparteau' deja judecatoriile/parchetele :)

ar trebui sa spunem si ca acest concurs a fost pana la urma un cadou, ca am avut cu totii de invatat 2 luni mai putin si ca tematica a fost anuntata tarziu, dupa inm. pana in iunie - cred - nu am stiut sigur daca am de invatat civilul vechi sau nu si nici certitudinea examenului. asta poate ar insemna sa fie mai putini cei cu note peste 7. poate. vedem vineri.

eu zic ca a fost un antrenament f bun pentru noiembrie. in cati ani mai prindem noi doua examene, ca anul trecut abia au scos 20 +20 de locuri?! cine a luat peste 60 puncte acum, urca lejer inca 10, chiar si 20 puncte pana in noiembrie (aruncati o privire la inm aug. 2010 si inm ian. 2011)


Ultima modificare: Luni, 27 August 2012
ela_e, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura ianuarie 2013 gabonne8107 gabonne8107 Oare se mai sustine o sesiune pentru cei cu vechime 5 ani in cursul lunii februarie 2013, dupa cum tot circula zvonuri? (vezi toată discuția)
Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)