avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura 2012

Buna ziua tuturor, sunt unul dintre cei care s-au trezit mai tirziu sa dea examen la magistratura, cu toate ca indeplineam conditiile de ceva vreme.

Am participat si eu la examenul de anul acesta din 13 noiembrie, sincer nu m-am pregatit decit o luna si o sa il pic cu brio.

Am mers mai mult la examen dupa principiul (poate gresit , dar acestea sunt imprejurarile) ca este un examen pe care nu pot sa il iau din prima, din 2 motive :
1- nu pot sa spun ca am timpul (servici , famile cu 2 copii) sa tocesc non stop 3-6 luni, si , chiar daca l-as avea consider ca acest examen necesita o aprofundare sistematica a cunostintelor (trebuie sa gasesti logica legiuitorului coroborata cu hotararile date de instante ulterior, si nu sa inveti ca un papagal ca ulterior sa nu stii ce si cum sa aplici - natura serviciului m-a invatat ca legile romanesti lasa prea mult loc la interpretare, iar in unele chiar daca exista incadrarea in continutul lor aceasta se aplica defectuos)
2- trebuie sa te obisnuiesti cu ”febra examenului” , desi auzind de la altii care au mai dat axamenul ca nu trebuie sa te intorci asupra raspunsurilor la intrebari , eu am comis si gresala asta (cind am trecut raspunsurile, la 4 spete si 6 intrebari am inlocuit raspunsurile care ulterior s-a dovedit a fi cele corecte , deci -1,6)

Personal sper sa se dea examen si in 2012 cind o sa fiu , zic eu acum , mult mai pregatit.

In ciuda superstitiilor ca acesta a fost ultimul examen de acest fel , am facut o analiza a posturilor scoase la concurs in ultimii ani, dupa cum urmeaza :

concurs noiembrie 2008
35 posturi jud - 218 inscrisi - 6,2/loc, dupa examen s-au ocupat toate locurile
54 posturi proc - 437 inscrisi - 8/loc , dupa xamen s-au ocupat 34 locuri

concurs martie 2009
70 posturi jud - 789 inscrisi - 11,2/loc, dupa examen s-au ocupat toate locurile
60 posturi proc - 438 inscrisi - 7,3/loc , dupa xamen s-au ocupat toate locurile

concurs noiembrie 2009
70 posturi jud - 689 inscrisi - 9,8/loc, dupa examen s-au ocupat 55 locuri
50 posturi proc - 503 inscrisi - 10,6/loc , dupa xamen s-au ocupat 28 locuri

concurs martie 2010
85 posturi jud - 858 inscrisi - 9,6/loc, dupa examen s-au ocupat toate locurile
62 posturi proc - 617 inscrisi - 9,9/loc , dupa xamen s-au ocupat toate locurile

concurs noiembrie 2010
60 posturi jud - 850 inscrisi - 14,1/loc, dupa examen s-au ocupat toate locurile
50 posturi proc - 638 inscrisi - 12,8/loc , dupa xamen s-au ocupat toate locurile

concurs noiembrie 2011
20 posturi jud - circa 600 inscrisi - 30/loc, dupa examen s-au ocupat ??? locuri
20 posturi proc - circa 730 inscrisi - 36,5/loc , dupa xamen s-au ocupat ??? locuri

si am ajuns la concluzia ca examenul a devenit mai greu de la an la an atit din prisma concurentei cit si a intrebarilor puse, deci cei admisi merita pe deplin posturile respective, felicitandu-i cu aceasta ocazie pentru munca depusa.

Ar fi pacat sa nu se mai sustina examen si la anul, deoarece cred ca gradul de pregatire al concurentilor creste de la an la an , intervine motivarea (o sa iau la anul) iar cei care nu au luat , la locul de munca au o conduita si o pregatire profesionala juridica mult mai adecvata cerintelor postului.
Daca vreti, este un fel de domino (ofiter de politie judiciara pregatit / avocat pregatit rezulta greseli mai putine, un curs al justitiei mai rapid , procurorul efectueaza urmarirea penala completa repede si bine, judecata se termina mai repede si Romania nu mai va fi sanctionate la CEDO ca si pina acum)

In cazul in care se va sustine examen prin INM, atat eu dar (cred) si o buna parte din restul concurentilor nu vor aplica pentru aceasta solutie in primul rind din motive financare, deoarece multi au familii, ipoteci neputand sa faca fata cu bursa de la INM. In aceasta ipoteza multi oameni pregatiti (poate si cu experienta in domeniul juridic deoarece stiti cum e ”teoria ca teoria , dar practica te omoare”)vor prefera sa ramina la actualul loc de munca.

Personal astept hoatararea CSM de luna viitoare, cu privire la calendarul estimativ al concursurilor si examenelor organizate in 2012
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
Sakura77, utilizator
ursuletz a scris:

b - datorita starii de neputinta a victimei de a se apara
c - de exemplu, in cazul in care impreuna cu nou-nascutul mai este ucisa si o alta persoana
Udroiu ce raspuns da?


Udroiu zice ca e si a pt ca e posibil ca nou-nascutul sa fi mers la sala in scurtul moment de la nastere si pana la uciderea sa, fapt care, in concreto (caci in concreto se apreciaza putinta/neputinta sa de a se apara) il face sa nu mai fie subiect pasiv al art.175 alin (1) lit.d. Iar daca in paralel cu mersul la sala a mai mancat si spanac...
Trecand la lucruri serioase, daca modifici ipoteza iti poate iesi orice rezultat vrei tu. Dar in ipoteza noastra nu spunea nicaieri ca mai exista si alta persoana pe langa nou-nascut.
Eu stiu ca tu te-ai dus la culegerea de grile a lui Udroiu, ai vazut ca e b si c si ai gasit o varianta fantasmagorica potrivit careia sa iasa si c.
Eu ma refeream strict la ipoteza din grila: adica uciderea unui nou-nascut, nu a unui nou-nascut alaturi de presedintele tzarii in aceeasi imprejurare(care ar atrage pe langa omor deosebit de grav si un concurs frumusel cu "atentatul care pune in pericol siguranta statului") sau alte ipoteze pe care nestavilita noastra imaginatie ni le poate scoate la iveala.
Nu m-am uitat in nicio carte, sunt la serviciu si n-am nicio carte de penal / pr pen la indemana.
OK, putem gasi si alte posibilitati in favoarea variantei c: exista posibilitatea si ca autorul faptei sa mai fi comis un omor inainte de uciderea nou-nascutului sau ca fapta sa fie comisa de un magistrat / politist in legatura cu atributiile de serviciu ale autorului (ca ale victimei clar ca nu are cum).

Vorbeai serios, Udroiu da corecta si varianta a sau facea parte din gluma? Varianta a este imposibila, in opinia mea, nou-nascutul nu se poate apara, deci nu poate fi in niciun caz omor simplu.
Nu ma prea prind la glume la ora asta, aproape am palpitatii.
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2012
ursuletz, utilizator
Ar putea fi omor simplu, in cazul unei infractiuni deviate. De ex., a intentionat sa omoare pe altcineva, dar datorita unei situatii neprevazute a ucis noul-nascut.... opinie personala, daca gresesc rog a fi corectat. Cu argumente... :)
salutare! eu am cam 68 pct. (+- 1 pct). Din punctul meu de vedere nu aveau cum sa ia 150 de persoane. In principiu sunt generatiile anterioare din care fac parte si eu. Candidati noi.... sa fi fost asa multi ....peste 120 cu note peste 7 fata de cei de pe forum care si-au anuntat deja punctajul ?

[EDITAT de moderator - Afirmaţiile dvs. fără temei sunt jignitoare pentru participanţii la discuţie care au luat 7 la prima probă iar jignirile sunt interzise de regulament]

eu personal am dat examenul de cateva ori si de fiecare data am spus ca e doar vina mea 100% si ca trebuie sa muncesc mai mult (desi am picat de fiecare cu 20-30 sutimi) insa tura asta (chiar inainte de examen) am avut alt sentiment. Cu speranta ca veti da totul pana la capat, imi doresc sa fiti admisi. Succes !
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
raul_2012 a scris:

Ar putea fi omor simplu, in cazul unei infractiuni deviate. De ex., a intentionat sa omoare pe altcineva, dar datorita unei situatii neprevazute a ucis noul-nascut.... opinie personala, daca gresesc rog a fi corectat. Cu argumente... :)


Nu se retine aberratio ictus, ci doar rezultatul final. Daca a incercat sa omoare pe altcineva si a nimerit din greseala nou-nascutul e art.175 alin (1) lit.d., nu art.174.
Faza cu lit.a. era o gluma, tot asa cum probabil e o greseala varianta c. de la raspunsuri. N-ar fi prima, in cazul cartilor lui Udroiu.
Eu consider ca e corect doar b. pt ca ipoteza se referea strict la nou-nascut, nu si la situatia in care mai avem prin preajma parinti, bunici, presedinti, magistrati, politisti, jandarmi sau militari. Orice altceva e modificarea ipotezei, deci e o alta grila.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura ianuarie 2013 gabonne8107 gabonne8107 Oare se mai sustine o sesiune pentru cei cu vechime 5 ani in cursul lunii februarie 2013, dupa cum tot circula zvonuri? (vezi toată discuția)
Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)