avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Salariile compensatorii fac parte din baza de calcul a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Salariile compensatorii fac parte din baza de calcul a indemnizatiei de somaj?

Lucrez intr-o institutie financiar - bancara. In luna decembrie sau cel tarziu ianuarie 2012 voi parasi institutia in urma unui program de restructurari de posturi. In ultima luna voi primi salarii compensatorii. As dori sa stiu daca, aceste salarii se vor lua in calcul la calcularea somajului ( acel procent care se da in raport de vechimea in munca). Mentionez ca in contractul colectiv de munca scrie ca aceste plati compensatorii se vor face din fondul de salarii. Deci mi se vor retine atat procentul de somaj cat si cele de pensii si sanatate plus impozit. Daca mi se va retine si acel 0,5% la somaj, suma compensatorie se va lua ca fiind un venit lunar oarecare, in ultimele 12 luni? Vechime in campul muncii am 20 de ani. Astept o lamurire in privinta acestui calcul de ajutor de somaj. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:13, 15 Noiembrie 2011
Conf. art.296 indice 16 din C.F. nu se datoreaza contributie de somaj asupra compensaţiilor acordate, în condiţiile legii ori ale contractelor colective sau individuale de muncă,persoanelor concediate pentru motive care nu ţin de persoana lor sau care, potrivit legii, sunt trecute în rezervă ori în retragere;
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil
Bun, multumesc pentru lamurire, dar totusi, acele salarii compensatorii, se iau in calcul la calcularea indemnizatiei de somaj?
Daca nu se retine contributia pentru somaj nu sunt luate nici in calculul indemnizatiei pentru somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza de calcul a sumei indemnizatiei de concediu medical luat in timpul somajului, includerea salariilor compensatorii doinaa1 doinaa1 Buna ziua, am urmatoarea situatie. In luna ianuarie 2015 unitatea la care am lucrat si a oprit activitatea, s a facut concedierea colectiva a personalului, cu ... (vezi toată discuția)
Impozitare salarii compensatorii emilia19p emilia19p Buna! am lucrat la Posta Romana si recent am fost disponibilizata primind o decizie prin care imi vor fi date salarii compensatorii.... de atunci se tot aud ... (vezi toată discuția)
Clarificare calcul indemnizatie viitorsomer viitorsomer Ce temei legal are curtea de conturi sa nu ia in calculul indemnizatiei de somaj un venit (impozitat cu procentul aferent aj de somaj) , mentionez ca unitatea ... (vezi toată discuția)