Lucrez intr-o institutie financiar - bancara. In luna decembrie sau cel tarziu ianuarie 2012 voi parasi institutia in urma unui program de restructurari de posturi. In ultima luna voi primi salarii compensatorii. As dori sa stiu daca, aceste salarii se vor lua in calcul la calcularea somajului ( acel procent care se da in raport de vechimea in munca). Mentionez ca in contractul colectiv de munca scrie ca aceste plati compensatorii se vor face din fondul de salarii. Deci mi se vor retine atat procentul de somaj cat si cele de pensii si sanatate plus impozit. Daca mi se va retine si acel 0,5% la somaj, suma compensatorie se va lua ca fiind un venit lunar oarecare, in ultimele 12 luni? Vechime in campul muncii am 20 de ani. Astept o lamurire in privinta acestui calcul de ajutor de somaj. Va multumesc!
Conf. art.296 indice 16 din C.F. nu se datoreaza contributie de somaj asupra compensaţiilor acordate, în condiţiile legii ori ale contractelor colective sau individuale de muncă,persoanelor concediate pentru motive care nu ţin de persoana lor sau care, potrivit legii, sunt trecute în rezervă ori în retragere;